Ситуація на Донбасі загострюється: бойовики посилено готуються до боїв. Мапа АТО

Ситуація на Донбасі загострюється: бойовики посилено готуються до боїв. Мапа АТО

Бойовики проводять бойові навчання / Фото: Reuters

Найманці дедалі частіше влаштовують збройні провокації.

Ситуація в зоні АТО, де минулої доби були поранені 3 українських військових, має тенденцію до загострення, збройні провокації з боку бойовиків зберігаються по всій лінії розмежування.

Про це на традиційному брифінгу повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, вчора позиції сил АТО 4 рази були обстріляні з танків, а поблизу Сокільників, що біля Бахмутської траси, українські військовослужбовці вперше за місяць потрапили під вогонь "Градів".  

Тим часом, через тимчасово неконтрольовані Україною ділянки кордону триває постачання з Росії великої кількості озброєння та військової техніки для бойовиків.

Ситуація в зоні АТО станом на 20 березня / Фото: mediarnbo.org

Противник веде активну повітряну розвідку, за минулу добу зафіксовано польоти 5 безпілотників поблизу Маріуполя.

Водночас, за даними розвідки, найманці проводять посилені навчання з залученням російських інструкторів. Бойовики засвоюють тактику ведення бою в умовах міста, відпрацьовуються дії мобільних груп, посилених безвідкатними гарматами, встановленими на автомобілях. З цією метою бойовики отримали з Росії півтори сотні 107-мм безвідкатних гармат Б-11. Також, за оперативною інформацією, противник активно вводить в експлуатацію дротові канали зв'язку від штабів до передових позицій.

Раніше повідомлялося, що бойовики продовжують поливати вогнем Широкине, а Піски обстрілюють з 120–міліметрових мінометів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація