Ситуація у Широкиному: військові просунулися на кілька кілометрів, але бойовики продовжують нищити село

Ситуація у Широкиному: військові просунулися на кілька кілометрів, але бойовики продовжують нищити село

Фото: Facebook/Жебрівській

Село давно перетворилося на пустку.

Широкине поблизу Маріуполя досі закрите для місцевих. Хоча українські військові і просунулись на кілька кілометрів за саме село, але повернутися додому люди не можуть. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У повітрі запах гарі: це дотліває подвір'я у Широкиному. Бойовики продовжують нищити усе навкруги. За останні два роки військовим вдалося відтіснити бойовиків на кілька кілометрів від самого села, проте місцевих сюди все одно не пускають. Адже це надто небезпечно, всюди можуть бути нерозірвані снаряди та розтяжки.

Попри звільнення Широкиного від бойовиків, місцеві досі не можуть повернутися у свої домівки

Попри звільнення Широкиного від бойовиків, місцеві досі не можуть повернутися у свої домівки

Село давно перетворилося на пустку. Без господарів усе позаростало бурянами, рясні грони винограду нікому не потрібні.

Морський піхотинець Максим першим заходить у подвір'я. Небезпека тут на кожному кроці. Сапери не встигають розміновувати місцевість, щоразу прилітає щось нове.

"Я думаю, не знайдемо у цьому селі жодного вцілілого будинку, усе розбито, усе розгромлено.  У будь-якому будинку можуть бути якісь протипіхотні пастки", - каже він.

Позиції військових за кілька кілометрів від села. По них цілили з окупованого Ленінського. Морський піхотинець каже, що стрільбу з того боку почали, коли помітили спостерігача на посту. Позиції горять вже вдруге за останні дні.

Морпіх з позивним "Фізрук" каже, на сусідніх позиціях біля Гнутового було справжнє пекло: "На секунду було чотири виходи, працювали по них чотири міномети одночасно. 120-й калібр був,  гатили дебело по ним, переписувався з другом, казав, що страшно було".

21-річний хлопець підтверджує: бувають моменти, коли навіть військовим страшно. Але попри це  їхнє завдання тут – відвести війну якнайдалі від мирного Маріуполя.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація