Слідчі РФ відкрили справу на українських військових за обстріл автобуса у "сірій зоні" на Донбасі

Слідчі РФ відкрили справу на українських військових за обстріл автобуса у "сірій зоні" на Донбасі

Фото: Reuters

Окрім цього росіяни звинувачують сили ЗСУ та Нацгвардії в обстрілі Докучаєвська.

Російські слідчі порушили дві кримінальні справи проти військових Збройних сил України та Національної гвардії України через те, що вони нібито обстріляли автобус біля селища Оленівка на Донбасі та окуповане бойовиками місто Докучаєвськ.

Про це повідомили у прес-службі Слідчого комітету РФ.

"21 січня 2018 року в результаті навмисного обстрілу пасажирського автобуса, який перебував перед контрольно-пропускним пунктом самопроголошеної Донецької народної республіки "Оленівка" в районі однойменного селища, помер мирний житель, 1960 року народження, який не бере участі в збройному конфлікті, чоловік 1956 року народження отримав кульові поранення... Є всі підстави вважати, що це був прицільний обстріл автобуса з цивільними особами, який вівся з автоматичної вогнепальної зброї військовослужбовцями Збройних сил України та Національної гвардії України, які виконують накази вищих посадових осіб в порушення Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході Україна (Мінськ, 05.09.2014) і Меморандуму до нього (Мінськ, 19.09.2014), а також положень Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Женева, 12.08.1949) та Додаткового протоколу II до неї", - вважає російське слідство.

До того ж у РФ запевняють, що українські військові нібито здійснили "прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння, що мають високі вражальні властивості, по об'єктах цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в місті Докучаєвську".

Зазначимо, за даними бойовиків, в окупованому ними місті унаслідок обстрілу постраждали п'ятеро мирних жителів, зокрема три жінки.

"Характерний почерк вчинення злочинів, в результаті яких гинуть люди, які не бажають визнати легітимність діючої влади на Україні, і інші дані, отримані слідством, послужили підставою для порушення ще двох кримінальних справ відносно поки невстановлених осіб з числа військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України . Вони підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (Застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - додали у СК РФ.

Нагадаємо, раніше СК РФ звинуватив українського полковника ЗСУ в умисному обстрілі Ровеньок із "Точки-У". Російські слідчі вкотре поклали провину за загибель людей на українську армію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація