Смерть "Мотороли" спровокувала конфлікт між бойовиками "ДНР" - Тимчук

Смерть "Мотороли" спровокувала конфлікт між бойовиками "ДНР" - Тимчук

Смерть "Мотороли" спровокувала конфлікт між бойовиками "ДНР" - Тимчук

Фото: Подробности

Рядові "розвідники ДНР" вважають причетною до вбивства терориста російську ФСБ.  

Ліквідація бойовика Арсенія Павлова, більше відомого під позивним "Моторола", стала причиною конфлікту між керівництвом так званих "МДБ" і "МВС ДНР". Про це написав у Facebook нардеп і координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук.

За його інформацією, на екстреній нараді "керівників силових відомств ДНР" представники керівництва "МДБ" нагадали про свої нещодавні попередження про наявність у Донецьку "низки професійно підготовлених українських ДРГ". Вони звинуватили "МВС ДНР" в тому, що бойовики не вжили заходів для нейтралізації.

"Своєю чергою, керівництво "МВС ДНР" звинуватило "МДБ" в бездіяльності, вказавши, що пошук та знешкодження ДРГ не входить до компетенції "правоохоронців", і запропонувало терміново змінити керівництво "контррозвідки" і "антитерористичних підрозділів" у складі "МДБ", - йдеться в повідомленні.

Тимчук також вказує, що у середовищі рядових співробітників "МДБ" до версії про причетність до знищення "Мотороли" української ДРГ ставляться скептично, вказуючи, що в разі подібної операції українські диверсанти обрали би більш простий спосіб ліквідації, який не вимагає проникнення в охоронювану будівлю і мінування ліфта.

"Поширюються чутки про ліквідацію "Мотороли" силами якоїсь "спецгрупи ФСБ РФ". Наразі в місті відбувається операція під керівництвом "МДБ", - додав він.

При цьому органи військового управління (штаби частин і підрозділів ОК "Донецьк" ("1-й АК ДНР"), "Республіканської гвардії", підрозділів "МДБ" і "МВС") приведено в "підвищені ступені готовності".

"Одночасно поширюються чутки про те, що на нещодавній нараді українських силовиків П. Порошенко поставив завдання силового вирішення проблеми "ЛДНР" до кінця 2016 р. Чутки підкріплюються міфічними "даними військової розвідки ДНР" про прибуття до підрозділів ЗСУ на передовій великої кількості "американського озброєння і техніки"". - йдеться в повідомленні Тимчука.

Нагадаємо, одного з ватажків бойовиків "ДНР" Арсена Павлова на прізвисько "Моторола" вбили ввечері 16 жовтня. Його підірвали в ліфті будинку, в якому він проживав. В угрупованні "ДНР" у вбивстві Павлова звинуватили "українську диверсійно-розвідувальну групу".

"Моторола" був одним із найжорстокіших бойовиків "ДНР". Зокрема, він розстріляв полоненого українського військового Ігоря Брановицького. Сам Павлов зізнався у вбивстві 15 полонених військовослужбовців Збройних сил України. В Україні він був оголошений в розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація