Смерть Захарченка: без допомоги своїх встановити бомбу було практично неможливо

Смерть Захарченка: без допомоги своїх встановити бомбу було практично неможливо

Фото: Reuters

У момент вибуху виконавець вбивства перебував поруч з кафе.

Версію про те, що бомба, унаслідок вибуху якої загинув ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко, була закладена в лампу в кафе «Сепар», з посиланням на джерела, підтверджують і російські ЗМІ.

Про це пише російська газета "Коммерсант".

За словами співрозмовників видання, за попередніми даними, вибухівка була закладена в люстру або торшер в приміщенні і активізована за допомогою телефонного дзвінка.

Саме кафе, за попередніми даними, належало начальнику охорони Захарченка, у ньому часто бували "високопоставлені гості", воно ретельно охоронялося.

Таким чином, як без допомоги своїх встановити бомбу в ньому було практично неможливо. При цьому припускається, що в момент вибуху виконавець вбивства перебував поруч з кафе. Дзвінок, який ініціював підрив, він зробив, щойно Захарченко увійшов всередину закладу.

З'явилось відео російських ЗМІ з місця підриву Захарченка

З'явилось відео російських ЗМІ з місця підриву Захарченка

Нагадаємо, у центрі Донецька 31 серпня пролунав вибух біля кафе "Сепар", унаслідок вибуху було вбито ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та поранено "міністра ДНР" Олександра Тимофєєва.

Згодом у "ДНР" заявили, що затримали "українських диверсантів" за підозрою у вбивстві Захарченка. Кількість затриманих не повідомляється.

Представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що до загибелі ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка може бути причетний Київ. Служба безпеки України вважає це міжусобними війнами між терористами, які не можуть поділити владу та гроші. 

Виконувати обов'язки ватажка угруповання "ДНР" після вбивства Захарченка буде "віце-прем'єр" Дмитро Трапезников. У 2001-2005 роках він був менеджером футбольного клубу "Шахтар", відповідав за розвиток фан-руху. Трапезникова називали "сірим кардиналом" угруповання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація