Снайперські обстріли та психологічні атаки в SMS. Бійці 58-ї бригади розповіли про захист Авдіївки

Снайперські обстріли та психологічні атаки в SMS. Бійці 58-ї бригади розповіли про захист Авдіївки

Фото: Reuters

Бойовики навіжено борються за міст - так звану Ясинуватську розв'язку.

Новина про виведення російських військ із Сирії стривожила Україну. Адже якщо керманич Кремля згортає один фронт, він звільняє резерви для посилення іншого - на Донбасі, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

До речі, саме цього тижня стало особливо гаряче на фронті під Авдіївкою. Бої точаться на межі міста, у так званій "промзоні".

За Мінськими угодами Авдіївська "промзона" має контролюватися Збройними силами України. Але, схоже, домовленості не варті навіть паперу, на якому написані. Як тільки 58-ма сумська бригада вирішила розташувати тут свої підрозділи, бойовики сприйняли це як наступ.

"Хочу спростувати, ми обороняємо Авдіївку, ми нікуди не йдемо", - заявив розвідник 58-ї Сумської ОМБР "Андроїд".

"Ми не висувалися вперед, ми просто підсилили наші позиції", - пояснив голова української частини СЦКК Андрій Таран.

Але спростування на бойовиків не діє. Вони панічно бояться втратити Ясинувату, потужний залізничний вузол, куди по рейках з Росії йде все, на чому тримається самопроголошена "ДНР".

Але зброя з Росії може не потрапити й до Горлівки, якщо сепаратисти віддадуть міст, так звану Ясинуватську розв'язку. Саме тому, не рахуючись із втратами, вони, як то кажуть, пачками почали кидати своїх людей на "промку". "Ходять у гражданці. Люди лізуть, як танки. Чи то зеки вони, чи хто. І втрат у них нормально", - розповів боєць 58-ї сумської ОМБР "Гоцул".

З того боку працює кілька снайперів. Бійці впевнені, що серед них є жінка з позивним "Багіра". Вона приїхала полювати на українців з Сербії. Поки достеменно невідомо, чи саме вона на цій ділянці фронту тисне зараз на спусковий гачок. Втім, її земляк, сербський снайпер Деян Берич, хизується, що добре облаштувався на позиціях бойовиків у "промзоні". В Інтернеті є відео, де він вішає сумний "деенерівський" триколор і потім з цієї ж позиції відкриває вогонь. Це крайня будівля в промзоні. Саме тут закріпився противник. Її вікна виходять на Ясинуватську розв'язку, в протилежний бік від лінії фронту. У той час, коли знімалося відео, в тилу бойовиків працювала місія ОБСЄ. У спостерігачів мало скластися враження, що їх обстрілюють українці.

Стратегія бойовиків цілком зрозуміла. Вони намагаються перетворити "промку" на другий аеропорт, намагаються розвалити споруди, за які міцно тримаються наші хлопці.

Ворог атакує і психологічною зброєю. Майже кожен вояк у "промці" отримав такі SMS: "Солдат ЗСУ, краще піти звідси живим, ніж залишитися тут мертвим!"

Кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко

Найгарячішою точкою фронту залишається "промзона" під Авдіївкою

Найгарячішою точкою фронту залишається "промзона" під Авдіївкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація