Спалюють калорії і пришвидшують метаболізм: учені заявляють про користь гострої їжі

Гостра їжа давно вважалася некорисною, проте експерти запевняють, що червоний перець та гострі спеції мають безліч плюсів.

Світові учені дали зелене світло гострій їжі.

Пекучий перець та інші гострі спеції сприяють не лише зниженню ваги, а й зменшують апетит до вживання солі, йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1».

Своєю чергою, це корисно для серця та судин, заявляють учені. Гостра їжа давно вважалася некорисною і навіть шкідливою для шлунка та інших органів травлення, проте експерти запевняють, що червоний перець та гострі спеції мають безліч плюсів.

ВідеоСвітові учені визнали користь гострої їжі

Наприклад, два роки тому було доведено – гострі страви змушують жирові тканини спалювати, а не накопичувати калорії. Також пекучі страви пришвидшують метаболізм та знижують рівень усіляких запалень.

Як з’ясувалося, ті, хто не відмовляються від гострого принаймні раз на день, мають стабільний кров’яний тиск. Це пов’язано з тим, що речовини, що є в перці, зменшують потребу у солі. А надмірна кількість солі в їжі, як відомо, погано впливає на тиск. Щоправда, китайські учені наполягають, що європейцям, перед тим, як налягти на гостре, бажано проконсультуватися з лікарем.

Залиште свій коментар

Наступна публікація