Спланований наступ, а не провокація. Волонтер прокоментував події на Світлодарській дузі

Спланований наступ, а не провокація. Волонтер прокоментував події на Світлодарській дузі

Фото: УНІАН

За його словами, "вогняний шквал був як у 2014-2015 роках".

Дії бойовиків на Світлодарській дузі в зоні АТО були спланованим наступом, а не провокацією, вважає волонтер, координатор проекту "Стоп Терор" Семен Кабакаєв у своєму Facebook.

"Прорив який вони влаштували, зовсім не схожий на провокацію, це був чітко спланований план наступу. На позиціях була підігнана бронетехніка противника, яку він приготував для атаки, намагаючись прикритися арт вогнем, були здійснені спроби прориву, які провалилися", - написав волонтер.

За його словами, "вогняний шквал був як у 2014-2015 роках".

За розвідувальною інформацією стало відомо, що підрозділи 7-ої бригади бойовиків підтримувалися кадровими військовими РФ.

"Хочу зазначити, що противник мало того, що не дотримується Мінськ-2, він ще й намагається відхопити території, які йому не належать. За Мінським угодами, ті позиції на яких перебуває ворог, повинні бути під контролем України", - написав Кабакаєв.

Нагадаємо, українські військові протягом неділі, 18 грудня, тримали оборону Світлодарської дуги біля окупованого Дебальцевого в зоні АТО на Донбасі та відбили масовану атаку бойовиків. Також у відповідь на ворожі обстріли були змушені зайняти позиції бойовиків, аби не зазнати більших втрат.

Ворог був вимушений відійти, кинувши при цьому військове майно та спорядження російського виробництва. За даними розвідки, втрати противника склали щонайменше 25 чоловік вбитими та до 30 поранених.

Повʼязані теми:

Наступна публікація