Спостерігачі ОБСЄ б'ють на сполох: на Донбасі кількість вибухів зросла у 7 разів

Спостерігачі ОБСЄ б'ють на сполох: на Донбасі кількість вибухів зросла у 7 разів

Фото: Getty Images

СММ оприлюднила звіт щодо обстановки у зоні АТО.

На Донеччині кількість вибухів за одну добу зросла у 7 разів, а на Луганщині - утричі.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 9 серпня.

"У Донецькій і Луганській областях Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (від 8 серпня - прим.ред.)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Донеччині було зафіксовано приблизно 190 вибухів супроти 28 відповідно, а на Луганщині спостерігачі нарахували приблизно 540 вибухів супроти 157 відповідно.

До того ж зазначається, що протягом звітного періоду озброєні бойовики двічі перешкоджали проїзду патруля місії через блокпости.

Крім того, спостерігачі ОБСЄ вкотре не змогли проїхати дорогами в районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського, а також через міст у Щасті через можливу наявність там мін і невибухлих боєприпасів.

Нагадаємо, напередодні бойовики затримали місію ОБСЄ у Пікузах і поранили українського військового. За словами спостерігачів, також у Пікузах обстріляли їхній безпілотник.

Раніше ОБСЄ зафіксувала постріли біля насосної станції у Василівці. У місії закликали негайно припинити стрілянину біля об'єктів життєзабезпечення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація