Стало відомо, скільки разів спостерігачам ОБСЄ загрожувала небезпека на Донбасі

Стало відомо, скільки разів спостерігачам ОБСЄ загрожувала небезпека на Донбасі

Фото: Reuters

Ті, хто налаштовані творити насильство, завжди знайдуть шляхи, щоб обійти засоби захисту, - наголосив представник спостерігачів.

Спостерігачі ОБСЄ постійно перебувають під загрозою: із січня 2015 року місія ОБСЄ 183 рази наражалася на небезпеку на Донбасі.

Про це повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг, - пише УНІАН.

"Скільки б заходів зі зниження ризиків ми не вжили, ті, хто налаштовані творити насильство, завжди знайдуть шляхи, щоб обійти засоби захисту", - зауважив він.

Щодо небезпек, то йдеться про стрілянину в напрямку або поблизу патрулів, серйозні погрози, пошкодження технічних засобів місії, серед них - безпілотники, камери та автомобілі.

"Спостерігачі постійно під загрозою, не зважаючи на те, що їхня щоденна робота спрямована на встановлення миру та стабільності в Україні", - резюмував він.

Нагадаємо, 23 квітня в результаті вибуху автомобіля ОБСЄ біля села Пришиб на окупованій території Луганщини загинув один член місії, ще двоє отримали поранення. У місії уточнили, що шестеро патрульних рухалися на двох броньованих транспортних засобах, коли стався вибух.

Народний депутат України і член колегії у Міністерстві внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що загиблим виявився громадянин Великобританії Джозеф Стоун. Агентство Reuters з посиланням на МЗС Австрії повідомляло, що загиблий працівник ОБСЄ був громадянином США.

Також в результаті вибуху була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. Вона була доставлена до лікарні Луганська, де їй надали медичну допомогу.

ОБСЄ розпочала розслідування загибелі інспектора зі США на Донбасі

ОБСЄ розпочала розслідування загибелі інспектора зі США на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація