"Стрічки перезаряджали тричі": військові розповіли подробиці щільного бою біля Авдіївки

"Стрічки перезаряджали тричі": військові розповіли подробиці щільного бою біля Авдіївки

Минулої ночі українські солдати стримали атаку ворога.

Дощі не зупинили бойові дії на передовій ООС поблизу Авдіївки. Умови, котрі для будь-якого цивільного, аж надто рафінованого мешканця мегаполісу, просто біда,  для оборонців держави лише невеличка неприємність, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми вже звикли тут. Що дощ, що сніг, що сонце – байдуже", - запевняють солдати. Насправді їм не стільки байдуже, скільки ситуація не дозволяє марнувати час на кліматичну філософію. Ворог на відстані 70-110 метрів, обстановка змінюється стрімко. "Тиша тут оманлива. Тут може бути тихо-тихо, і в будь-який момент може прилетіти щось – ВОГ, РПГ, граната зі стакану, снайперська куля", - застерігає військовослужбовець Олександр.

Російські окупанти обстрілюють зі снайперських гвинтівок та гранатометів Авдіївську промзону

Російські окупанти обстрілюють зі снайперських гвинтівок та гранатометів Авдіївську промзону

Основні обстріли з боку терористів починаються після заходу сонця. Гранати та міни летять одразу з кількох напрямків. "Спочатку автоматичне. Потім РПГ і АГС. І танк там катається у них", - розповів боєць із позивним "Юрась". Роботи на кожній українській позиції в районі Авдіївської “промки” вистачає всім. "Стріляв з кулемета, бігав-стріляв. Заряджав-перезаряджав. Приносив. Відстріляв з ПКТ – пішов до ДШК. Подавав набої – таке всяке, от", - перерахував свої дії “Газон”.

Цим воїнам є що і з чим порівнювати: у більшості за плечима по кілька контрактів й не один рік війни на передовій. За їх власною 10-бальною шкалою останній бій середнім за важкістю. "Учорашній? Чотири-п’ять десь", - кажуть вони. Що за цим приховується – пояснює Олександр. "Був бій протягом, мабуть, годин трьох-чотирьох. Годин до 12-ї ночі. Щільний вогонь почав вести противник – ми почали адекватно відповідати на нього", - розповів солдат. Аби цивільним, було зрозуміліше, що таке кількагодинний щільний бій, Сашко вдається до військової термінології. "Стрічки заряджаються під час бою. Коли ті, котрі є, не вистачає і починаєш їх заряджати, тому що вони закінчуються – ось що таке", - пояснює він.

Минулої ночі перезаряджати стрічки нашим бійцям на “промці” доводилось тричі. Результат – ворожа активність зійшла нанівець, зброя окупантів замовчала. Та вже після того, як бойовики принишкли, хлопці взялися забивати набоями стрічки вчетверте – наперед. Адже впевненості, що атака закінчилася, не було до самого ранку.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація