Суд на Луганщині під оплески відпустив "народного месника", який палив машини сепаратистам

Суд на Луганщині під оплески відпустив "народного месника", який палив машини сепаратистам

Фото: ТСН

Справу з апеляційного суду повернуто на повторний розгляд до першої інстанції.

Апеляційний суд Луганської області оголосив вирок у справі Володимира Козюберди. Його називають "народним месником", бо чоловік у 2014 році в Рубіжному вистежував тих, хто зупиняв колону української військової техніки, котру потім розстріляли бойовики, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Прихильникам "руського міра" Козюберда палив будинки та автомобілі. За це жителя Луганщини суд першої інстанції засудив до 10 років позбавлення волі. Незгодні з таким рішення патріоти буквально прорвалися до судової зали, аби стати свідками розгляду апеляції та підтримати однодумця. Колегія суддів вислухала адвокатів і прокурорів, і оголосила рішення: "Вирок скасувати і призначити новий розгляд у суді першої інстанції". Козюберді ж апеляційний суд визначив змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт у вечірній і нічний час.

Оголошення вердикту присутні в залі зустріли оплесками. "Задоволений справедливим рішенням", - зізнався сам Козюберда, якого після завершення засідання відпустили з-під варти просто в залі суду. Чоловік вважає, що повторне слідство та суд усе розставить по місцях, а себе визнає винним у спаленні кількох машин і одного будинку. Активісти ж наголошують, що Козюберда захищав у такий спосіб Україну в час, коли офіційні силові структури в Рубіжному перебували в повній бездіяльності та не реагували на масові порушення закону та зазіхання на конституційний лад і територіальну цілісність країни. Також місцеві патріоти цікавляться, коли ж нарешті правоохоронці та судді візьмуться не за патріотів, а за самих сепаратистів.

Кореспондент Олександр Загородний

У Луганську оголосив вирок "народному меснику", який вистежував у Рубіжному сепаратистів

У Луганську оголосив вирок "народному меснику", який вистежував у Рубіжному сепаратистів

Повʼязані теми:

Наступна публікація