Суд зобов'язав РФ заплатити 35 тис. євро компенсації вимушеній переселенці з Донбасу

Суд зобов'язав РФ заплатити 35 тис. євро компенсації вимушеній переселенці з Донбасу

Фото: Reuters

У таку суму Старобільський районний суд Луганської області оцінив моральну шкоду від збройної агресії Росії.

Росія має заплатити 35 тисяч євро компенсації вимушеній переселенці з непідконтрольного українській владі Луганська. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова координаційної ради Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко.

Рішення про таке відшкодування моральної шкоди ухвалив Старобільський районний суд Луганської області після розгляду позовної заяви Ірини Калініної. Жінка звернулася до суду з вимогою відшкодувати їй моральний збиток, завданий збройною агресією Росії проти України та окупацією РФ українських територій.

"Крім того, суд наклав арешт на право вимоги за договором, яким 2013 року було оформлено отримання трьох мільярдів доларів російського кредиту, та заборонив Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України, Національному банку України, Державному казначейству України, іншим органам державної влади, їхнім посадовим особам вчиняти будь-які дії, пов'язані із здійсненням платежів за державним зовнішнім запозиченням України перед Російською Федерацією в сумі позовних вимог потерпілій", – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, представництво ООН в Україні надає гроші переселенцям на розвиток власної справи. Таку допомогу вже отримали півтисячі переселенців. Максимальна можлива сума гранту – 200 тисяч гривень. 

Представництво ООН в Україні дає гроші переселенцям на розвиток власної справи

Представництво ООН в Україні дає гроші переселенцям на розвиток власної справи

Повʼязані теми:

Наступна публікація