Свідки повідомили про масові тортури і страти людей на окупованому Донбасі – ЗМІ

Свідки повідомили про масові тортури і страти людей на окупованому Донбасі – ЗМІ

Бойовики, архівне фото / Фото: Getty Images

Очевидці кажуть про вбивство понад сотні цивільних та військових. 

Бойовики терористичних угрупувань "ЛНР" та "ДНР" катували полонених і стратили принаймні 134 військових та цивільних особи. Про це заявили свідки у кримінальному провадженні щодо фактів вчинення порушень законів на окупованих територіях.

Надала інформацію "РБК-Україна" Генпрокуратура у відповідь на журналістський запит. 

Вказується, що в рамках досудового розслідування наразі допитано як потерпілих понад 900 осіб. Вони  безпосередньо утримувалися у полоні терористів, зазнали тортур, катування та нелюдського поводження.  

"Зокрема, потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифіковані. Разом із тим, під час розслідування виявлені факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Російської Федерації та учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" полонених військовослужбовців та цивільних осіб. На цей час з показань допитаних потерпілих ідентифіковано 13 осіб, що були вбиті учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", - вказано у відповіді на запит журналістів.

За свідченням постраждалих, факти масових вбивств бойовиками відбувалися у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі Іловайська Донецької області.

Правоохоронці перевіряють на причетність до вказаних злочинів більше десятка осіб з числа терористичних "ДНР" та "ЛНР" та російських  військовослужбовців Збройних сил РФ.

Як повідомлялося раніше, від початку конфлікту на Сході України Організація Об'єднаних Націй зафіксувала понад 200 випадків сексуального насилля на Донбасі. Людей били та застосовували проти них електричний струм. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація