"Так поспішали, що помилились у визначеннях": "Укренерго" попередило про черговий фейк пропаганди РФ

"Так поспішали, що помилились у визначеннях": "Укренерго" попередило про черговий фейк пропаганди РФ

Росіяни брешуть про експорт електроенергії.

Російські пропагандисти поширюють чергові фейки, щоб переконати українців, що нібито у відключеннях світла винні енергетики, а не окупанти, які гатять по критичній інфраструктурі, щоб залишити українців взимку без тепла, води і світла.

Про це попередило "Укренерго".

Кремлівські пропагандисти цього разу брешуть про нібито "відновлення експорту" української електроенергії, хоча держава  ще 11 жовтня припинила експорт для стабілізації енергосистеми, яку вивели з ладу окупанти РФ.

 Для своєї легенди ворог публікує фейковий лист нібито від керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького на українське міністерство енергетики.

"Автори фейку настільки поспішають, що звертаються від "ради директорів" Укренерго. Хоча в українського системного оператора є лише Наглядова Рада та правління. "Рада директорів" є в російського оператора мереж, від яких Україна від'єдналась 24 лютого назавжди. Це чергова невдала спроба переконати громадян, ніби-то у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не 9 масованих хвиль російських атак", - сказано у повідомленні.

На підтвердження того, що експорт електроенергії не відбувається від 11 жовтня, в "Укренерго" оприлюднили посилання, за яких можна відстежити відповідну інформацію на майданчиках європейських мереж.

"Закликаємо усіх дотримуватися інформаційної гігієни та отримувати інформацію з офіційних джерел - державних установ та компаній", - додали в компанії.

До слова, російські війська 16 грудня вкотре завдали масованого ракетного удару по Україні, поціливши і по енергетичній інфраструктурі, і по житлових будинках. Після атак у низці населених пунктів зникли електроенергія, тепло- і водопостачання. 

Наразі триває процес відновлення роботи енергосистеми України після обстрілів РФ

Втім, у Києві зранку 18 грудня повністю відновили роботу системи теплопостачання.

Атомні станції також вийшли на планову потужність. 

За словами очільника Київської ОВА Олексія Кулеби, ближче до 20 грудня регіон, у разі відсутності нових атак окупантів, повернеться до планових відключень світла.

Очільник енергетичного комітету парламенту Андрій Герус теж прогнозує, що ситуація із електропостачанням в Україні залишатиметься складною до 20 грудня, після чого обсяг відключень світла має зменшитись.

 Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація