"Там люди не живуть, а здихають". Як живеться мешканцям окупованої Луганщини

"Там люди не живуть, а здихають". Як живеться мешканцям окупованої Луганщини

Фото: скриншот з відео

У Станиці Луганській триває будівництво мосту.

У Станиці Луганській триває робота над будівництвом мосту, зруйнованого під час воєнних дій у 2015 року. Переправу заплановано відновити до грудня. Який там зараз панує настрій і як живеться мешканцям окупованої Луганщини, у сюжеті ТСН.19:30.

Через постійні обстріли лісова дорога у Станиці Луганській повністю заросла і нафаршувалася залізяччям. Протягом десяти днів її розчистили вибухотехіки, але заходити за загородження не варто. Там чи не щодня знаходять до сотні небезпечних предметів: від нерозірваних патронів і до протитанкових мін.

На місці майбутньої переправи щодня працює будівельника техніка - екскаватори і підйомники. До 11 жовтня між окупованою територію і Станицею Луганською мають побудувати спочатку тимчасовий міст.

Поки що тут розширили та відремонтували дорогу до мосту: шість метрів залишать під транспорт, а чотири - пішоходам. Міст не розрахований на проїзд пасажирських автобусів, а тільки для спецтранспорту. 

У Станиці Луганській обіцяють завершити ремонт мосту через Сіверський Донець до кінця грудня

У Станиці Луганській обіцяють завершити ремонт мосту через Сіверський Донець до кінця грудня

Згідно із Мінськими домовленностями, лінія розмежування проходить по Сіверському Донцю. Утім уже тут видно порушення цих же угод – на українському березі стоять люди у російській військовій формі і висять прапори самопроголощеної "ЛНР".

"Я чекаю на перемогу", - каже один із чоловіків у формі та додає: "На свою". "Своя" перемога - у його розумінні - це перемога окупанта. 

Українську мову вони не забули, але залякувати намагаються російською.

"Вам не страшно?", - пишає у нього ТСН.

"А вам?".

"Я дома".

"І я вдома".

"Вы не дома. Если вы от сюда, то вы свою родину бросили, на флаг поменяли украинский".

"Чим вам не подобається український парапор?".

"Он убивал моих земляков - ваш украинский флаг".

Перед нашим прощанням чоловіки провокують мене спитати в місцевих, чи добре їм живеться в неіснуючій республіці. Микола Романович пояснює, що добре, але з українською пенсією

Луганчанка 81-річна Лідія Феодосіївна на терористів дуже сердита: "Там люди не живуть, а здихають. Роботи нема, дорог нема, ця сторона відремонтована, а ви перейдіть нату сторону і подивіться, який бордель".

Кореспондентка ТСН Наталя Нагорна.
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація