Танк і 120-ті снаряди: бойовики цинічно "привітали" Красногорівку з днем міста

Танк і 120-ті снаряди: бойовики цинічно "привітали" Красногорівку з днем міста

Фото: Державний концерн "Укрборонпром"

Тамтешні жителі все активніше відмежовуються від "ДНР" і схиляються на бік України.

На Луганщині під Новотошківським загинув український воїн. Під час бою хлопчина висунувся з укриття, і куля влучила йому в область грудної клітини, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це сталося внаслідок того, що група бойовиків наблизилася до позицій ЗСУ. На цьому напрямку бої пожвавилися нещодавно, бо після ротації українських військових противник намагається промацати наших солдат на міць. "Дійсно, вони нас просто промацують, щоби ми відкрили свої позиції, яка в нас є зброя, чим ми можемо дати відсіч", - каже боєць 58-ї бригади з позивним "Чигирин".

Доба в АТО: на Луганщині загинув український воїн

Доба в АТО: на Луганщині загинув український воїн

Тим часом у Мар'їнці бойовики вкотре стріляють по будинках мирних жителів. За останній тиждень нараховано більше десятка влучань, кілька будинків згоріли вщент. У суботу було пошкоджено три будинки. На щастя, ніхто з місцевих не постраждав. А поруч Мар'їнки дісталося Красногорівці, де обстріли продовжувалися до самого ранку. Основна частина танкових снарядів полетіла по промисловій зоні міста. "Були 120-ті, можете побачити отвір – пробили перекриття, але тут людей у цей час не було. Разів п'ять танк влупив – це влучань. Може, і не влучав. І 120-х разів шість прилітало", - розповів боєць 92-ї бригади "Хорхе".

Як виявилося, у Красногорівці сьогодні відзначають день міста. На площі для містян організували невеличкий концерт, а військові частували жителів солдатською кашею та солодощами. Більшість місцевих жителів, які прийшли на святкування, слухали Гімн України стоячи, поклавши руку на серце. "Я за Україну. "ДНР" я не хочу. Я проти "ДНР", - запевнила жителька міста Валентина Нефьодова. Особливо ж місцеві дякують військовим. "Військові – складова частина міста, і ми без них вже не можемо обійтись", - зауважив керівник ВЦА Красногорівки Олег Ліванчук.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Повʼязані теми:

Наступна публікація