Танкові обстріли Новосельського, "турбуючий" вогонь та поранені серед цивільних. Мапа АТО

Танкові обстріли Новосельського, "турбуючий" вогонь та поранені серед цивільних. Мапа АТО

Фото: vpk-news.ru

Бойовики стріляють із житлових районів.

Бойовики систематично обстрілюють українські позиції, використовуючи важке озброєння, яке зосереджене як на передовій, так і в житлових кварталах Донецька і прилеглих селах.

Про це заявив речник АП України із питань АТО Олександр Мотузяник.

Як повідомив речник, на Луганському напрямку ситуація значно загострилася. Бойовики тричі обстріляли із мінометів Станицю Луганську зі своїх позицій біля пам'ятника князю Ігорю та навколишніх сіл. Терористи також гатили і на прикордонні, обстрілявши ділянку фронту поблизу села Сизого.

Натомість поблизу Щастя  було достатньо спокійно: бойовики лише двічі порушили режим тиші.

Проте на центральній ділянці Бахмутської траси та на північ від неї ситуація дуже не стабільна. Бойовики двічі потужно обстріляли Оріхове із артилерії, мінометів та легкого озброєння. Також зафіксовано гранатометні обстріли української території біля Трьохізбенки і Кримського.

Епіцентром протистояння на Луганщині залишається район Первомайська, де територія бойових дій постійно розширюється. Зокрема, минулої доби у Золотому українські позиції були обстріляні дев'ять разів, бойовики гатили із житлових кварталів Первомайська та навколишніх сіл.

Мапа АТО на 9 серпня 2015 року / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Вночі Попасна та Новозванівка опинилися під мінометним вогнем бойовиків.  Найбільше дісталося  Троїцькому та Санжарівка, де терористи ведуть обстріли з мінометів,  БМП та "Градів".

На Донецькому напрямку, в районі Світлодарська було відносно спокійно. Бойовики вели активні бойові дії лише у першій половині дня, не застосовуючи важкого озброєння. Натомість поблизу Горлівки дуже нестабільно, де терористи використовують тактику "турбуючого" вогню, використовуючи стрілецьку зброю та міномети.

Із крупнокаліберних гармат бойовики обстріляли Одрадівку, що на півдорозі з Артемівська до Горлівки. Під артобстрілом опинилася також Авдіївка, яку обстрілювали із Ясинуватої.

Троє цивільних були поранені в Новосельському внаслідок танкового обстрілу бойовиків.

Мотузяник повідомив, що за інформацією СЦКК, бойовики систематично перешкоджають відновленню зруйнованої інфраструктури, зокрема водопроводів та залізниці у прифронтових районах.

Нагадаємо, що у АП оприлюднили втрати серед українських військових за минулу добу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація