Тема миротворців ООН на Донбасі буде наступною в разі провалу мінського процесу – Пристайко

Тема миротворців ООН на Донбасі буде наступною в разі провалу мінського процесу – Пристайко

Фото: УНІАН

Головний дипломат наголосив, що рішення належить до компетенції президента.

Україна не зняла з порядку денного питання про розміщення в зоні військового конфлікту на Донбасі миротворців Організації Об’єднаних Націй. Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"Наша команда намагається зробити все, що в рамках Мінська", - наголосив керівник зовнішньополітичного відомства. За його словами, тема миротворців наразі не обговорюється через бодай теоретичну можливість добитися завершення конфлікту шляхом переговорів.

Однак на випадок провалу цього сценарію офіційний Київ зберіг варіант із місією ООН. "Коли ми зрозуміємо, що в рамках Мінська більше ні про що нове говорити неможна, й Росія впирається по кожному пункту – тоді ми будемо звертатися до наступного кроку", - пояснив Пристайко.

Міністр зауважив, що схвалення відповідного рішення є компетенцією винятково глави держави. "Це буде рішення не моє, а президента", - наголосив керівник МЗС. І додав, що досі Україна не зверталася до ООН із офіційним проханням про миротворчу місію на Донбасі. "Така можливість у нас є", - запевнив очільник української дипломатії.

Також Пристайко розповів, що найближчої середи, 18 грудня, під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську сторони мають погодити умови та терміни тих домовленостей, яких 9 грудня досягли лідери України, Росії, Німеччини та Франції під час "нормандських" переговорів. Зокрема, йдеться про припинення вогню, обмін полоненими та нові ділянки розведення сил і засобів.

Туреччина підтримує введення миротворців ООН на Донбас

Туреччина підтримує введення миротворців ООН на Донбас

Повʼязані теми:

Наступна публікація