Терористи стріляють із забороненої зброї, боєць ООС поранений

Терористи стріляють із забороненої зброї, боєць ООС поранений

Фото: УНІАН

Бойовики використовують протитанкові ракетні комплекси.

Протягом доби, 4 квітня, російсько-окупаційні війська на Донбасі 10 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому вісім разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 33 боєприпаси калібрів 152, 122, 120 та 82 мм. Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил на сторінці у соцмережі Facebook.

Також ворог обстрілював наших захисників із протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти обстріляли позиції наших військ дев'ять разів:
тричі, з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм і великокаліберних кулеметів – поблизу села Лебединське;
двічі, з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї – біля міста Авдіївка;
з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту Піски;
зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля селища міського типу Талаківка;
з автоматичних станкових гранатометів – у районі населеного пункту Павлопіль;
з протитанкового ракетного комплексу та станкових протитанкових гранатометів – біля села Новоселівка Друга.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв з артилерійських систем калібру 152 мм взводний опорний пункт підрозділу Об'єднаних сил у районі населеного пункту Новотошківське.

Зазначається, що внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил.

За даними розвідки, 4 квітня вогнем у відповідь чотирьох окупантів було знищено, двох – поранено. Також вогнем у відповідь знищено одну одиницю військової техніки російсько-окупаційних військ.
Від початку поточної доби обстрілів позицій наших військ не зафіксовано.

Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню, застосувавши чотири рази озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Загострення в ООС: окупанти б’ють з важкої артилерії

Загострення в ООС: окупанти б’ють з важкої артилерії

Повʼязані теми:

Наступна публікація