"Трофейний" підполковник в обмін на полонених армії РФ: легіон "Свобода Росії" звернувся до Пригожина

"Трофейний" підполковник в обмін на полонених армії РФ: легіон "Свобода Росії" звернувся до Пригожина

Боєць Легіону з позивним "Цезар"

Добровольці хочуть обміняти десятки російських військових і прикордонників на російського підполковника, якого раніше взяли у полон вагнерівці.

Легіон "Свобода Росії" пропонує Євгену Пригожину віддати взятого в полон вагнерівцями біля Бахмута підполковника армії РФ, а натомість добровольці віддадуть російських військових, взятих в полон під час операції на Бєлгородщині.

Про це заявив спікер легіону "Свобода Росії", доброволець із позивним "Цезар" у своєму відеозверненні.

"Цезар" зазначив, що в полоні у добровольців перебувають десятки російських військових і прикордонників.

"Ми звертаємося до вас, бо вся провладна еліта в особі кавалера ордена мужності Гладкова (губернатора Бєлгородської області. – Ред.), боягузливо відсиділася, залишивши своїх людей у полоні, поки їхні війська накривали артилерією мирні міста.

Як нам стало відомо, бійцями ПВК "Вагнер" було взято в полон командира 72 бригади ЗС РФ підполковника Романа Вінівітіна. Як жест доброї волі ми пропонуємо обміняти його на кілька бійців ЗС РФ, взятих нами в полон під час визвольних боїв у Бєлгородській області. Йдеться про чесний обмін без додаткових умов. Деталі обміну погодимо додатково", – йдеться в повідомленні.

"Цезар" вважає, що Пригожин – "саме та людина, з якою можна говорити і домовлятися".

Підполковник в обмін на полонених військових РФ: легіон "Свобода Росії" звернувся до Пригожина

Підполковник в обмін на полонених військових РФ: легіон "Свобода Росії" звернувся до Пригожина

Нагадаємо, власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин опублікував рапорт, у якому йшлося про те, що вагнерівці біля Бахмута вступили у бій з кадровими військовими РФ. Командир військових РФ, які напали на найманців Пригожина, був п'яний.

Пізніше Пригожин опублікував відео із затриманим вагнерівцями російським підолковником, де той виправдовувався, що віддав наказ напасти на вагнерівців "через особисту неприязнь" і через те, що був п'яний.

Вчора, 4 червня, командир РДК Денис Нікітін (справжнє прізвище Капустін – Ред.) звернувся до губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова з пропозицією, щоб високопосадовець особисто забрав полонених російських окупантів у церкві в селі Нова Таволжанка Бєлгородської області.

Спочатку замість губернатора добровольцям відповів власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин і заявив, що хоче особисто зустрітися з президентом Зеленським.

Згодом губернатор Гладков все ж відповів на заклик добровольців забрати полонених, але висунув свої умови. На вказане добровольцями місце він не з'явився.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація