Турчинов на позиціях під Горлівкою заявив про скупчення військ РФ біля кордону

Турчинов на позиціях під Горлівкою заявив про скупчення військ РФ біля кордону

Фото: прес-служба РНБО

Бійці значно покращили свої позиції - секретар РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов побував на фронті в районі окупованої Горлівки, зокрема, у Зайцевому та звільненому Південному.

За його словами, попри постійні провокації з боку російсько-окупаційних військ українські військові "не лише гідно втримали оборону, а й значно покращили свої позиції з метою мінімізації втрат серед особового складу та цивільного населення". 

Фото: прес-служба РНБО

Протягом тижня сталася найбільша за останні півроку кількість обстрілів не лише позицій Збройних Сил України, а й населених пунктів.

"Використовується заборонена Мінськими угодами артилерія, танки, реактивні системи залпового вогню", - сказав він, додавши, що обстріли української території велися на глибину до 30 кілометрів, внаслідок чого була знищена цивільна інфраструктура, є загиблі не тільки серед військових, але й серед мирного населення.

При цьому Росія зібрала поблизу державного кордону війська, що свідчить "про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій та наступальних дій, які можуть розпочатися в будь-який час". 

На думку Турчинова, після зміни формату проведення військової операції на території Донбасу значно покращилася координація військових з Національною гвардією, Національною поліцією, СБУ та прикордонниками.

Фото: прес-служба РНБО

"Українські військові готові до рішучої протидії будь-яким провокаціям з боку російсько-окупаційних військ", - сказав секретар РНБО України.

Нагадаємо, у понеділок, 30 квітня, о 14:00, антитерористична операція на території Донецької та Луганської областей змінилася на операцію Об'єднаних сил (ООС). Про початок останньої оголосив президент України Петро Порошенко. АТО, яка розпочалася у квітні 2014 року, тривала чотири роки. За словами Порошенка, вона виконала свої завдання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація