У Чернівцях поховали добровольця "Правого сектору", який сам атакував позицію ворога на Донбасі

У Чернівцях поховали добровольця "Правого сектору", який сам атакував позицію ворога на Донбасі

Чоловік загинув під час вилазки до місця, звідки обстрілювали українську територію.

У Чернівцях попрощалися із 51-річним Сергієм Проданюком, який загинув під Кримським ще 29 листопада, але тільки два дні тому його тіло вдалося забрати у бойовиків. На центральну площу міста прийшли волонтери, містяни та побратими, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Своєї родини боєць не мав. "Він сам сирота. Задумливий, рідко посміхався", - каже військовослужбовець 10-ї бригади з позивним “Маестро”. Служити Сергій пішов ще у  2014 році добровольцем, у "Правий сектор" потрапив не одразу. "Він мав контузію, і був не зовсім здоровий, і я йому декілька раз відмовляла. Але це була така дуже наполеглива людина, він ходив і носив всі довідки, тільки би його взяли", - розповіла керівник волонтерської служби "Української добровольчої армії" у Чернівцях Аня Рюміна.

У Чернівцях попрощалися з бійцем Сергієм Проданюком

У Чернівцях попрощалися з бійцем Сергієм Проданюком

Два роки боєць із позивним "Сєрий" був сапером – спочатку у "Правому секторі", потім в "Українській добровольчій армії". Після ротації підрозділу став артиллеристом, і весь цей час залишався на передовій. 29 листопада в районі Кримського зник безвісти. Пізніше з’ясувалося, що сталося зіткнення з ворожою диверсійно-розвідувальною группою, котра постійно обстрілювала українські позиції, однак кілька днів стояла тиша.  "В нього думка була, що там нікого немає, а виявилися сепари. Він відкрив вогонь, одного вбив, багатьох поранив", - розповів військовослужбовець 10-ї бригади Микола.

Доля Сергія була невідомою, аж поки російський пропагандист не виклав в інтернет відео з моргу Стаханова. 5 грудня після тривалих перемовин у присутності представників ОБСЄ тіло бійця вдалося повернути. Поховали Сергія Проданюка на алеї слави чернівецького кладовища поруч з іншими буковинцями, загиблими на Донбасі. "Я пишаюся тим, що ця людина служила зі мною, Сергій був героєм", - зізналася керівник відділу волонтерської служби "Української добровольчої армії" Ірина Макаровська.

Кореспондент ТСН Олег Тудан

Повʼязані теми:

Наступна публікація