У Донецьку сталася пожежа на підприємстві, де розташований ядерний могильник – соцмережі

Це могли горіти склади із залишками окфола та гексогену.

У середу, 16 серпня, в окупованому бойовиками "ДНР" Донецьку сталася велика пожежа в районі Донецького заводу гумово-хімічних виробів (ДЗГХВ).

Про це повідомляють Новини Донбасу з посиланням на користувачів соціальних мереж.

Пожежа почалася близько 17.00, її причиною могло стати займання трави. На фото і відео, які опублікували користувачі Мережі, видно великі клуби диму і величезний вогонь.

Користувачі соцмереж припускають, що це могли горіти склади із залишками окфола та гексогену - одними з найбільш потужних вибухових речовин. Бойовики про причини пожежі і про те, що там горіло, не повідомили.

ДЗГХВ був режимним підприємством з утилізації боєприпасів. Крім того, на його території розташований ядерний могильник. Після 2014 року на заводі неодноразово відбувалися вибухи. Бойовики "ДНР" заявляли, що вони були викликані обстрілом з боку ЗСУ.

Нагадаємо, в окупованому Донецьку відбулося часткове обвалення будівлі Донецького національного університету економіки і торгівлі, розташованого на бульварі Шевченка. В результаті події є одна постраждала - жінка-сторож. Вона госпіталізована службою швидкої допомоги. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація