У Генштабі пояснили, чому Путін подав проект щодо розміщення ракетних комплексів на кордоні

У Генштабі пояснили, чому Путін подав проект щодо розміщення ракетних комплексів на кордоні

Фото: Getty Images

Силовики закликають не хвилюватися. 

Представник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов  пояснив, що означає внесення президентом РФ Володимиром Путіним до нелегітимної Держдуми проекту закону, який дозволить РФ використовувати ППО на кордонах Білорусі та України.

За словами силовика, російський документ просто адаптують до сучасних реалій.

"Хочу одразу заспокоїти наших глядачів. Питання стосується суто технічного напрацювання цього документа", - заявив він ефірі "Радіо Свобода".

Селезньов додав, що від 2009 року так звана Союзна держава Білорусі та РФ здійснює загальний контроль за повітряним простором над територією двох держав. Що стосується контролю за повітряним простором над територією Білорусі, то цим займаються відповідні підрозділи ППО Збройних сил Республіки Білорусь.

"Що стосується позиції Збройних сил України, то Повітряні сили ЗСУ виконують завдання виключно в повітряному просторі нашої країни. Тому немає причин кому-небудь непокоїтися, що ми можемо мати клопоти, пов'язані з цим документом", - додав представник Генштабу.

Селезньов наголосив, що під час стратегічних командно-штабних навчань українські військові відпрацювали різні варіанти застосування ЗСУ в рамках реагування на будь-які випадки і факти агресії з боку противника.

"Навчання показали рівень готовності ЗСУ для відбиття агресії на будь-якому з напрямів", - додав він.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін вніс до нелегітимної Держдуми РФ проект закону щодо розміщення на кордоні з Білоруссю та Україною комплексів протиповітряної оборони. У випадку ухвалення змін, Росія зможе розмістити свої ракетні комплекси протиповітряної оборони на кордоні з Україною та Білоруссю. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація