У Генштабі відзвітували про результати четвертої хвилі мобілізації

У Генштабі відзвітували про результати четвертої хвилі мобілізації

Четверта хвиля мобілізації фактично завершена / Фото: Reuters

У ЗСУ змінили підхід до комплектування військових частин.

Четверта хвиля мобілізації в Україні добігає кінця та завершується із запланованими показниками. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковник Віктор Муженко.

"Ми практично закінчуємо четверту чергу мобілізації. Причому з показниками, які були заплановані", - йдеться в інтерв'ю Муженка, опублікованому прес-службою Міноборони.

Також він додав, що військові змінили підхід до комплектування військових частин та мобілізували лише тих, хто має професійну підготовку.

"Раніше ми були змушені гнатися за кількістю, за короткий термін готувати максимальне число фахівців. Тепер ми зробили упор на професійну підготовку тих, хто потрапляє до війська. Під час четвертої черги термін підготовки військових фахівців становив півтора місяці і більше. Це дозволило нам готувати бійців більш якісно - як у професійному плані, так і в психологічному ", - додав глава Генштабу.

За його словами, підготовка військових фахівців здійснюється на базі п'яти навчальних підрозділів, сформованих на базі навчальних полігонів, і на базі навчальних центрів. Всі вони забезпечені технікою, озброєнням і всім іншим на 80% і більше.

Як повідомлялося раніше, Reuters показало драйвові фото навчань мобілізованих військових та бійців "Айдару" під Житомиром. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація