У Горлівці проросійські бойовики захопили в заручники членів місії ОБСЄ: яка їхня вимога

У Горлівці проросійські бойовики захопили в заручники членів місії ОБСЄ: яка їхня вимога

Фото: УНІАН

Діють бойовики за наказом "мера Горлівки".

В окупованій Горлівці проросійські бойовики взяли в заручники двох співробітників Моніторингової місії ОБСЄ. Їхня вимога - звільнити бойовика "ЛНР" Андрія Косяка, який розвідував українські позиції біля селища Золоте

Про це йдеться у звіті місії, також повідомляє представник Донецька в ТКГ від України Сергій Гармаш.

У звіті зазначається, власник готелю, в якій розташована ППБ, повідомив співробітникам місії, що їм не дозволяється залишати приміщення готелю. Діють бойовики за наказом "мера Горлівки". Використовуючи камери відеоспостереження, співробітники місії побачили, що перед готелем встановлені 3 намети, навколо яких зібралися щонайменше 4 людини.

"О 17:00 2 чоловіків в цивільному одязі увійшли в готель і повідомили співробітникам СММ, що їм дозволяється вільно пересуватися в готелі та за парковкою. Їм не можна залишати приміщення готелю, поки не буде звільнений член збройних формувань, який був затриманий Збройними силами України в межах ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня", - повідомили у пресслужбі організації. 

Як зауважили, наразі окупанти продожуєть тримати в заручниках членів СММ ОБСЄ. 

Як повідомлялося раніше, місія ОБСЄ призупинила свою роботу в ОРДЛО після так званих "протестів" біля її штаб-квартири в окупованому Донецьку. Раніше українська контррозвідка затримала на Донбасі бойовика "ЛНР", який розвідував українські позиції біля селища Золоте. Після цього розпочалася істерика з боку бойовиків "ЛНР" та погрози піти в наступ на Донбасі. Також з боку Москви відбувся безпрецедентний тиск на ОБСЄ. 

Згодом Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ заявила, попри припинення роботи в окупованому Донецьку, продовжує свою роботу на непідконтрольній Україні частині Луганської області.

Новини України: ОБСЄ призупинила спостережну місію на Донбасі після блокування її штаб-квартири

Новини України: ОБСЄ призупинила спостережну місію на Донбасі після блокування її штаб-квартири

Повʼязані теми:

Наступна публікація