У Кучми закликали Росію відмовитися від ідеї "виборів" в ОРДЛО

У Кучми закликали Росію відмовитися від ідеї "виборів" в ОРДЛО

Фото: Reuters

Речниця Кучми просить Росію вплинути на підконтрольних їй бойовиків.

Україна виконує взяті на себе зобов’язання в межах домовленостей про врегулювання ситуації на Донбасі, натомість рішення сепаратистів провести так звані вибори в окупованих районах Донецької і Луганської областей ставлять під питання всі дипломатичні зусилля. Про це заявила прес-секретар українського представника на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Проведення т.з. "позачергових виборів" в ОРДЛО порушує зобов'язання РФ як сторони Мінських угод і ставить під загрозу...

Опубліковано Даркою Оліфер Середа, 19 вересня 2018 р.

"Проведення т.з. "позачергових виборів" в ОРДЛО порушує зобов'язання РФ як сторони Мінських угод і ставить під загрозу весь Мінський процес. У разі проведення таких "виборів" їхні результати не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світом", - наголосила вона.

На виборах відтепер зможуть проголосувати не лише переселенці, а й жителі окупованих частин Донбасу

На виборах відтепер зможуть проголосувати не лише переселенці, а й жителі окупованих частин Донбасу

"Вибори в ОРДЛО можуть відбутися лише за українським законом, за участі українських партій та ЗМІ, за спостереження міжнародних оглядачів, з дотриманням стандартів ОБСЄ, - саме так Мінські угоди визначають умови, за яких в ОРДЛО може відбутися волевиявлення", - нагадала речниця Кучми.

Оліфер також закликала РФ втрутитися в ситуацію і попередити загрозливі для мирного процесу дії бойовиків. "Закликаємо російську сторону відмовитися від рішення, яке здатне звести нанівець важкі зусилля з врегулювання ситуації. Своєю чергою Україна виконує свої зобов'язання, взяті на себе в рамках Мінського процесу", - пояснила вона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація