У лікарні на Донеччині, яку обстріляли бойовики, помер пацієнт з COVID-19: ексклюзивні подробиці й фото з місця інциденту

Пацієнтів з COVID-19 не евакуйовували.

Під мінометним вогнем бойовиків опинилась лікарня в Красногорівці на Донеччині. Ворожі важкі боєприпаси прилетіли і вибухнули на вулицях прифронтової Красногорівки 4 травня близько 23:30. Рятувальники нині ліквідовують наслідки обстрілу лікарні, в якій були пацієнти з коронавірусом і пневмоніями, деякі з яких отримують кисневу підтримку. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН від 5 травня.

Відомо, що одна 120-міліметрова міна, яку випустили бойовики, вибухнула між двома корпусами місцевої лікарні, але ближче до адміністративно-господарської споруди просто біля ґанку. Навпроти розташоване терапевтичне відділення, переобладнане під інфекційне відділення.

У ньому тепер більша частина пацієнтів, хворі на коронавірус люди. Надвечір вівторка у палатах на лікарняних ліжках та з кисневими масками на обличчях перебувало 38 недужих та медперсонал. Загалом, у двох корпусах було близько 60 людей. 

У двоповерховій споруді, з боку, де впала міна, навколо ґанку, вибуховою хвилею геть вибило шибки. Скалками, ніби гострою бритвою скосило, дерева. Частина скалок - побили цегляні стіни. Дісталося й одній з автівок невідкладної медичної допомоги, в якої розбите скло. 

Минулося без жертв, люди обійшлися переляком. Пацієнтів з COVID-19 не евакуйовували. Утім, після обстрілу, ймовірно, через хвилювання й стрес помер один із пацієнтів, який важко хворів на коронавірус. 

На місці зранку працювали сапери, поліцейські та військові. Обстежували територію довкола у пошуках боєприпасів, що можливо не здетонували. Шукали скалки, збираючи докази чергового військового злочину загарбників. Вираховували і напрямок, звідки саме стріляв ворог. 

Окупанти одночасно били і по цивільному місту, і по позиціях українських військових. На позиціях українських армійців минулося без втрат. 

Лікарню в Красногорівці, що в Донецькій області, обстріляли бойовики з мінометів

Лікарню в Красногорівці, що в Донецькій області, обстріляли бойовики з мінометів

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація