У "ЛНР" відхрестилися від створення "Малоросії" із Захарченком

У "ЛНР" відхрестилися від створення "Малоросії" із Захарченком

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький / Фото: Getty Images

Луганські бойовики кажуть, що рішення "викликає сумніви".  

Представники так званої "ЛНР" не брали участь у "засіданні" в окупованому Донецьку, на якому терористи оголосили про створення "Малоросії".

Про це повідомив самопроголошений глава "Народної ради ЛНР" Володимир Дегтяренко, якого цитує сайт луганських терористів.

"Луганська народна республіка" не направляла своїх офіційних делегатів до Донецька для участі в засіданні представників регіонів України. Більш того, нам навіть не повідомили про намір провести цю подію, з нами ця справа не узгоджена", - наголосив луганський бойовик.

За словами Дегтяренка, "наразі цілеспрямованість подібного кроку викликає великі сумніви".

Також він заявив, що не бачить альтернативи Мінським домовленостям.

"Ми готові обговорити цю проблему у разі надходження пропозицій. Але, повторю ще раз, це питання не надходило на розгляд", - додав він.

Як повідомлялося раніше, 18 липня ватажок "ДНР" Олександр Захарченко оголосив про створення "перехідної держави Малоросія". На сайті донецьких бойовиків повідомлялося, що рішення нібито спільно ухвалювали "представники "ЛНР", "ДНР" і 19 регіонів України". Окрім того, бойовики створили "конституційний акт Малоросії", відповідно до якого "Київ збереже за собою статус історико-культурного центру", а окупований Донецьк буде "столицею". Прапором так званої "Малоросії" терористи визначили прапор Богдана Хмельницького.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація