У Луганську відключили радіо й телебачення, аби місцеві не знали про чвари ватажків терористів

У Луганську відключили радіо й телебачення, аби місцеві не знали про чвари ватажків терористів

Фото: pixabay.com

Проти угруповування Плотницького повстав так званий "глава МВС ЛНР".

В окупованому Луганську вже три години, від 15:30, не працює місцеве телебачення та радіо. До міста дістають сигнали лише українських радіостанцій. Також у центрі Луганська є перебої з мобільним зв'язком.

Ще вранці центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю. Місцеві у соцмережах називають причиною цього конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким та та очільником так званого "МВС ЛНР" Ігорем Корнетом. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Сварка почалася місяць тому - Плотницький звинуватив Корнета в тому, що той не зміг запобігти низці диверсій проти бойовиків. Та попросив залишити незаконно відібрану в луганчанки квартиру. Вчора Плотницький через так званий суд звільнив Корнета. А сьогодні він забарикадувався у своєму офісі в компанії колишніх беркутівців. Будівлю, а заразом і весь центр окупованого міста, оточили прибічники Плотницького на бронетехніці, зі стрілецькою зброєю та гранатометами. Є інформація, що на допомогу ватажкові "ЛНР" прибули бойовики з Донецької псевдореспубліки. Бойовики цього не підтверджують, не спростовують, і взагалі на камери говорять небагато.

Центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю

Центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю

"Від 15:30 відключені всі засоби мовлення – місцеве радіо та телебачення. На всіх телеканалах – сіре тло і надпис "Слабкий сигнал". А радіо ловить лише українські канали. Чути вибухи, я живу недалеко від центру. Але оскільки від 2016-го року заблоковані понад 100 українських сайтів, зрозуміти, що відбувається, майже неможливо. Потрібно "обдурити" Інтернет, щоб почитати на українських ресурсах про те, що відбувається в Луганську", - розповів ТСН.ua місцевий житель.

"Минули часи, коли включали "Лебедине озеро". Тепер узагалі відключили все телебачення в Луганську. Будівля ТРК зайнята озброєними людьми. Пишуть також, що в центрі міста не працює мобільний зв'язок. Офіційні російські ЗМІ фактично підтримали Корнета. Його звернення було показано на каналі "Росія 24". Крім того, його опублікував ТАСС. Є інформація, що оточення Плотницького вже заарештовано. Легітимно обраного главу "ЛНР" скидає справжнісінька хунта! Луганськ, вставай!", - іронізує у Facebook журналіст Денис Казанський.

Раніше Плотницький звинуватив звільненого "главу МВС" у спробі дестабілізувати ситуацію в "ЛНР".

Корнет виклав офіційну заяву про те, що у самопроголошеній "ЛНР" з його подачі було припинено діяльність української диверсійно-розвідувальної групи. А сам він залишається на посаді та контролює ситуацію у республіці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація