У Мережі запустили трансляцію відновлення зруйнованого мосту під Станицею Луганською

У Мережі запустили трансляцію відновлення зруйнованого мосту під Станицею Луганською

Міст у Станиці Луганській / Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

За роботою можна спостерігати цілодобово.

На відеохостингу YouTube запустили онлайн-трансляцію з веб-камери, встановленої біля зруйнованого мосту в районі смт Станиця Луганська на Луганщині. Про це повідомили в Офісі президента.

У повідомленні наголошується, що камеру біля мосту через Сіверський Донець встановили за дорученням президента України Володимира Зеленського.

"Таким чином виконання ініціативи глави держави щодо відновлення переправи відбуватиметься прозоро та під суспільним контролем", - додали в ОП.

Відновлення мосту через р. Сіверський Донець у районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов’язань України для покращення гуманітарної ситуації на лінії розмежування. Відкрити міст мають до 27 листопада.

Нагадаємо, 26 червня ЗСУ та бойовики "ЛНР" розпочали розведення сил і засобів біля КПВВ Станиця Луганська. Про це розведення сторони домовились ще 2016 року. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, що обидві сторони конфлікту відвели свої передові позиції на певну відстань у бік свого тилу та розпочали демонтаж власних позицій. За словами української влади, метою розведення сил стане ремонт мосту через річку Сіверський Донець для покращення умов проходження КПВВ. 

7 липня президент України Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську та заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування. На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську сторони домовилися про початок від 1 серпня робіт над розмінуванням прилеглої до мосту території. Утім, 4 серпня українська сторона повідомляла про неможливість почати розмінування біля самого мосту через відсутність гарантій безпеки саперам з боку проросійських бойовиків.

Тим часом, 7 серпня, в Станиці Луганській відбулася провокація представників "ЛНР", які вийшли за межі території, визначеної Мінськими угодами, та вступили в суперечку з керівником місцевої районної адміністрації, а також українськими журналістами. В СБУ пояснили, що не стали затримувати нахаб, бо не хотіли ставити під загрозу перемир'я та переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі. 19 серпня українська сторона СЦКК повідомила про завершення розмінування на ділянці зруйнованого мосту в Станиці Луганській та оголосила готовність до початку демонтажу укріплень. Демонтаж розпочали в суботу, 24 серпня.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація