У Миколаєві ракета прошила житлову багатоповерхівку: мешканці діляться дивовижними історіями порятунку

Дата публікації
Перегляди
12к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
У Миколаєві ракета прошила житлову багатоповерхівку: мешканці діляться дивовижними історіями порятунку

Фото: Associated Press

Другу добу поспіль тривають масовані удари по Миколаєву. Цього разу обстріл завдав поранення ще 8 особам.

Окупанти ракетами поцілили в житлову багатоповерхівку Миколаєва. Одна влучила у дах і у квартири на верхніх поверхах, внаслідок чого обвалилося перекриття до 4 поверху. Одну жінку заблокувало плитами, її визволили рятувальники, з пораненнями до шпиталів доправили 8 людей, йдеться в ТСН.

Гори битого скла, віконні рами, двері й балконні рами валяються у дворах багатоповерхівок. Серед уламків будинку пощастили вижити Наталії. "Кажуть, до цього були вибухи, я не чула, мене скинуло з ліжка, кімнату заблокувало дверима, я якось відсунула, намацала халат і телефон", - розповідає постраждала, дві кімнати якої просто впали під час прильоту.

Містяни спали, коли окупанти вдарили по місту. Били ракетами і дронами, які летіли в будинки і підстанції. Місцеві тримались до останнього, не виїздили, каже Світлана. "Нам здавалося, що ми собою захищаємо місто, і якщо його залишити, хлопцям із ЗСУ не буде за що боротися", - переконує вона.

За першим вибухом пролунав наступний. "Ми спали, це половина першої ночі. Спочатку був перший удар, я закричала, вискочили в коридор, сіли під стінку. Я накрила дітей собою, а молодший каже: "Мамо, наступний по нас?". Прилетіла наступна, стало зрозуміло, що не по нас, а у двір вилетіли двері й вікна", - пригадує з острахом мешканка будинку.

Від ночі рятувальники працюють у будинку - людей врятували, але є поранені, їх доправили до шпиталю. Краном зняли перекриття, які висіли над головами. Люди вискакували в чому були, документи і речі досі десь там під завалами. Людей ще не пускають до під'їздів, бо є загроза обвалу. Та їх вже готують до евакуації, бо ж жити вже немає де.

Два дні поспіль у місті гинуть цивільні. Напередодні ракета влучила в зупинку, коли містяни чекали на громадський транспорт.

Читайте також:

Байден засудив дії Путіна та заявив, що з "нетерпінням чекає" на можливість надати Україні 12 млрд доларів

Затримують волонтерів та фермерів: Росія посилила фільтраційні заходи у Херсонській області

Пряме запрошення Альянсу вступити у війну з РФ: реакція Росії на заявку України щодо приєднання до НАТО

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація