У Міноборони попередили, що терористи планують вчинити провокації у зоні ООС на травневі свята

У Міноборони попередили, що терористи планують вчинити провокації у зоні ООС на травневі свята

Фото: УНІАН

Окупанти застосовують заборонену Мінськими угодами зброю.

На Донбасі російсько-окупаційні війська активізували обстріли по українським позиціях у тих напрямках, де приховано здійснюється підготовка до провокацій у період травневих свят. Окупанти активізували обстріли позицій ООС на чотирьох напрямках.

Про це попередили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Як зазначається, окупанти активізували обстріли позицій підрозділів Об'єднаних сил на Авдіївському, Курахівському, Попаснянському та Новоайдарському напрямках. Водночас, терористи усе більше застосовують заборонені Мінськими угодами артилерійські системи і міномети, а також гранатомети, стрілецьку та снайперську зброю.

У такий спосіб, за інформацією розвідки, противник намагається відволікати увагу від тих напрямків, на яких приховано здійснюється підготовка до провокування загострення ситуації у період проведення травневих свят.

Нагадаємо, 27 квітня збройні формування Російської Федерації порушили зобов’язання щодо припинення вогню та дев’ять разів обстріляли позиції Об’єднаних сил на Донбасі. Противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.  

На передовій двоє українських військових зазнали поранень – штаб ООС

На передовій двоє українських військових зазнали поранень – штаб ООС

Повʼязані теми:

Наступна публікація