У Міноборони повідомили, скільки часу знадобиться для повного розмінування Донбасу

У Міноборони повідомили, скільки часу знадобиться для повного розмінування Донбасу

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Розмінування Донбасу потягне не один мільярд гривень.

Для повного розмінування території Донбасу потрібен не один мільярд гривень і не менше 10-15 років.

Про це повідомив начальник групи координації протидії саморобним вибуховим пристроям управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Сергій Зубаревський в ефірі "Громадського радіо"

"Я думаю, що розмінування Донбасу потягне не один мільярд гривень. А про повну безпеку життєдіяльності громадянам можна говорити через 10-15 років", - сказав він.

Нагадаємо, що розмінування території Донецької та Луганської областей є одним з основних пунктів Мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Додамо, що раніше стало відомо, коли будуть розміновані пріоритетні ділянки на Донеччині. Підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи відзвітувала про розмінування двох з 12 пріоритетних ділянок на Донбасі. Узгоджені терміни про розмінування решти ділянок до 21 березня. 

Також в Україну спрямована технічна місія ООН щодо оцінки потреб у протимінній діяльності. Експерти місії дадуть оцінку масштабам загроз, пов'язаних з мінно-вибуховими пристроями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація