У Пісках та Широкиному відновилася війна: тривають обстріли, працюють кулемети, прилітають міни

У Пісках та Широкиному відновилася війна: тривають обстріли, працюють кулемети, прилітають міни

На передовій тривають запеклі бої / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

У Широкиному отримали поранення двоє українських військових, а боєць грузинського легіону загинув.

Те, що терористи в зоні АТО на Донбасі відверто зневажають будь-які домовленості, остаточно стало зрозуміло цього тижня. Ситуація на східному фронті загострювалася протягом останнього часу і врешті дійшла до крайньої точки. Учора бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції з "Градів".

У прес-центрі АТО повідомляють про 14 реактивних снарядів, випущених із боку станції "Ясинувата" по Авдіївці. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Загалом, за добу терористи понад півсотні разів порушили режим припинення вогню. Крім заборонених 120-міліметрових мінометів та артилерії, в хід ідуть автоматичні гранатомети, снайперська  та стрілецька зброя.

Найгарячішими точками протистояння стали Широкине, Талаківка, район Донецького аеропорту, Піски, Опитне, Авдіївка, передмістя Горлівки, а також селище Трьохізбенка.

Крім того, у штабі АТО повідомляють про три танкові удари. Усі - по Пісках.

Знімальна група ТСН щойно повернулася з передової. Були у Пісках, проїжджали повз Авдіївку. Там справжня війна. Обстріли тривають, кулемети працюють, міни прилітають, передає кореспондент ТСН Олександр Загородний.

За добу терористи понад півсотні разів порушили режим припинення вогню

За добу терористи понад півсотні разів порушили режим припинення вогню

Одну з позицій сил АТО в самих Пісках нещодавно бойовики накрили з надпотужних 120-міліметрових гармат, кажуть бійці 93-ї бригади. Українські військові показали уламки, які були їхнім мікроавтобусом.

Кілька потужних вибухів пролунали і поряд зі знімальною групою. Схоже, це були мінометні міни великого калібру.

Час від часу бойовики намагаються переходити в наступ. Українські вояки відганяють їх кулеметами та автоматами Калашникова, бо більше немає чим, кажуть вони.

На щастя, у Пісках обійшлося без поранених – медики сьогодні були без роботи.

Були тут і ворожі танки. Був і вогонь з 82-міліметрового міномета, зі стрілецької зброї.

І вже відомі наслідки запеклого бою в Трьохізбенці. Там троє українських бійців мають поранення.

Традиційно гаряче в Широкіному біля Маріуполя. Бійці батальйону "Азов" уже другу добу тримають оборону, вони навіть зняли відео бою. Бійці "Азову" переконують, що знищили щонайменше двох сепаратистів. Натомість і самі понесли втрати – двоє бійців отримали поранення, а боєць грузинського легіону Георгій Джанелідзе загинув.

На інших ділянках фронту відносно спокійно.

Тим часом ватажок бойовиків самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що домовленість про припинення вогню, досягнута з урядом України за посередництва Заходу, швидше за все, зірветься. В інтерв'ю "Російській службі ВВС" він наголосив, що Мінські домовленості мають сенс тільки в тому випадку, якщо Київ визнає самопроголошену республіку. До того ж межі її, вважає Захарченко, в майбутньому мають бути значно розширені та включити значну частину території, яка зараз перебуває під контролем української армії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація