У понеділок на передовій не пролунав жоден постріл. Ситуація на Донбасі

У понеділок на передовій не пролунав жоден постріл. Ситуація на Донбасі

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Почали діяти нові правила перетину лінії розмежування.

У понеділок, 2 грудня від початку доби до вечора, на передовій на Донбасі українська сторона не зафіксувала жодного обстрілу підтритуваних Росією бойовиків. Також немає втрат серед українських бійців.

Про це йдеться у зведенні пресцентру Об'єднаних сил.

У штабі ООС нагадують, що від 28 листопада набрав чинності новий Порядок в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій. Нові правила можна почитати за цим посиланням.

Незмінною залишається ситуація у Мар'їнці на Донеччині, де внаслідок негоди знеструмлено близько 60 приватних будинків на вулицях Тельмана та Жовтневій. Українські ремонтні бригади готові, але не можуть розпочати відновлення електропостачання, адже гарантій дотримання режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків немає.

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 02.12.2019 #ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Понеділок, 2 грудня 2019 р.

У районі Станиці Луганської обстеження ґрунтових доріг, що ведуть до залізничних колій, на наявність можливих ВНП здійснював оперативно-піротехнічний розрахунок ДСНС України. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусами та електромобілем. Також щодо надання допомоги цивільним працюють співробітники Червоного Хреста.

На ділянці розведення №2, у районі Золотого Луганської області, обстановка залишається стабільною. Здійснюються заходи з моніторингу дотримання режиму "Тиша".

На ділянці розведення №3, в районі Богданівки Донецької області, сьогодні силами та засобами ДСНС України розібрано три допоміжні споруди, а під час обстеження території було вилучено 30 вибухонебезпечних предметів. Загалом, від початку розведення сил та засобів, на ділянці обстежено не предмет безпеки 29,94 гектара території, зібрано 418 вибухонебезпечних предметів та встановлено 118 покажчиків зон небезпеки.

Учора, 1 грудня, бойовики сім разів порушили режим припинення вогню. Стріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Під час виконання бойового завдання на невідомих вибухових пристроях підірвалися та загинули двоє українських військовослужбовців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація