У Приазов'ї морпіхи на Водохреще відлучилися з позицій і пірнали в ополонки

У Приазов'ї морпіхи на Водохреще відлучилися з позицій і пірнали в ополонки

Ті, хто мав таку змогу, вшанували свято звичним у народі способом.

На Водохреще у свою стихію хоч на кілька хвилин занурились українські морпіхи. Однак отримати благословіння в Азовському морі пощастило не всім, бо чимало не мали змоги відлучитися з бойового чергування, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тим більше, що напередодні ворог активізувався. Сторони розділяє більше кілометра, але по місцевості диверсанти скорочують цю відстань удвічі. "До тої посадки 560 метрів, вони недавно там окопалися", - каже військовий із позивним "Хохол". В український бік гатять із гранатометів, але налякати бійців не можуть. "Може, в кого і є стах, але віра є в те, що ми переможемо, ми на своїй земли. В нас у це є віра. Ми праві", - каже український морпіх.

Водохреще на фронті: українські воїни під звук гармат противника хрещалися та просили благословення

Водохреще на фронті: українські воїни під звук гармат противника хрещалися та просили благословення

Тих, кому обставини дозволяли відлучитися з передової, чекала нагода зануритися в ополонку та відзначити в такий спосіб свято Хрещення. Богослужіння відправив військовий капелан у лічених кілометрах від передової. Військові читали псалми та тримали в руках свічки. Кажуть, на війні невіруючих просто не залишилося. "Війна ранить не тільки кулями. Тому наше завдання – дбати, аби не ураженою лишилась людяність людини. Молитвою, Святим письмом намагаємся захистити людяність українського солдата", - пояснив священик Андрій Зелінський.

Військові зізнаються, що про пірнання в ополонку мріяли раніше, але в більшості роблять це вперше. Отриманні враження бійцями сподобалися. "Так добре на душі", - кажуть бійці. Але розслаблятися довго немає часу: морпіхи швидко вдягаються, бо побратимам, які в окопах, потрібне їхнє товариське плече й допомога.

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація