У СЦКК розповіли, як бойовики цілий місяць блокували відновлення інфраструктури на Донбасі

У СЦКК розповіли, як бойовики цілий місяць блокували відновлення інфраструктури на Донбасі

Фото: Reuters

Українська сторона не могла отримати гарантій безпеки.

Минулого тижня успішно тривало відновлення ліній електропостачання біля Майорська та Зайцевого, поблизу окупованої бойовиками Горлівки.

Про це проінформував керівник групи контролю та координації відновлювальних робіт української сторони СЦКК Євген Корж.

Він повідомив, що офіцери української сторони забезпечували отримання гарантій безпеки для саперів, а також ремонтних бригад, що відновлюють електромережі, водогони і газопроводи на Донбасі. 

"Завдяки тому, що був забезпечений режим "тиші", роботи здійснювалися у повному обсязі. Дефектація трьох високовольтних ЛЕП на цій ділянці відбувається навіть з невеликим випередженням", - заявив Корж.

Проте він наголосив, що в період із 19 грудня 2015 року до 15 січня 2016 року бойовики не погоджували будь-які заявки української сторони, чим зривали ремонтно-відновлювальні роботи на визначених ділянках вздовж лінії зіткнення.

Окрім того, у прес-центрі штабу АТО зазначили, що 18 січня "російські ЗМІ оприлюднили брехливу інформацію про нібито зірвані в той день ремонтно-відновлювальні роботи на електромережах поблизу Горлівки через, начебто, обстріли з боку ЗСУ".

"Ця "інформація" абсолютно не відповідала дійсності, про що було повідомлено представників СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК: "Намітився прогрес щодо ремонтно-відновлювальних робіт ЛЕП поблизу тимчасово окупованої Горлівк...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 24 січня 2016 р.

Нагадаємо, що СБУ викрила схему, як осідали в кишених мільйони на відновлення Донбасу. Перевірка встановила, що роботи, на які були виділені кошти, не виконані в повному обсязі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація