У штабі ООС відзвітували про завершення розведення сил біля Петрівського

У штабі ООС відзвітували про завершення розведення сил біля Петрівського

Фото: УНІАН

13 листопада на цій ділянці розпочнеться розмінування.

На ділянці в районі Богданівки і Петрівського завершився перший етап розведення сил і засобів, під час якого було передислоковано військових, стрілецьку зброю та БМП.

Про це заявив начальник пресцентру штабу операції Об`єднаних сил Андрій Агеєв, пише УНІАН.

"У рамках виконання заходів із розведення на ділянці №3 в районі населених пунктів Петрівське – Богданівка сьогодні, 12 листопада, до 12.00 завершилась третя доба, під час якої 42 військових, 48 одиниць стрілецької зброї та 3 одиниці БМП змінили тактичне положення", - розповів він.

За словами Агєєва, від сьогодні з 12.00 до 12.00 наступної доби (13 листопада – прим.ред.) українська сторона інформує ОБСЄ через МЗС про виконання першого етапу розведення сил та засобів.

"Протягом цієї доби представники ОБСЄ проведуть перевірку, верифікацію здійснених заходів. Уже наступного дня, тобто завтра, 13 листопада, від 12.00 почнеться практична фаза розмінування ділянки", - додав він.

Також Агєєв, посилаючись на ОБСЄ, зазначив, що розведення відбувається в дзеркальному порядку.

Нагадаємо, 9 листопада від села Богданівка з боку українських силовиків та від Петрівського з боку бойовиків почалося розведення військ. Перед тим окупанти кілька разів зривали розведення.

11 листопада в ООС відзвітували про завершення практичної фази розведення в Петрівському. Сторони повинні були розвести сили на відстань одного кілометра від лінії розмежування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація