У Слов’янську затримали жінку, яка служила на блокпосту "ДНР" і "зливала" українських патріотів

У Слов’янську затримали жінку, яка служила на блокпосту "ДНР" і "зливала" українських патріотів

У Слов’янську затримали жінку, яка служила на блокпосту "ДНР" і "зливала" українських патріотів

Нині колишня прибічниця бойовиків співпрацює зі слідством.

У липні 2018 року контррозвідники СБУ разом із поліцією викрили та затримали учасницю незаконних збройних формувань "ДНР", яка переховувалась від правосуддя на мирній території України.

Про це повідомили у прес-центрі Операції об'єднаних сил

"Першим пішов мій чоловік, після повернення з блокпоста він розповів мені, що на зазначеному блокпосту несуть чергування приблизно 15 осіб. Старший у них - людина з позивним "Хміль". Він був одягнений у військову форму і озброєний автоматом. Саме він розповідав про ідеї створення "русского міра", а також пропонував вступити до лав т.зв. "ополчення" і нести службу на благо створення "ДНР", - розповіла вона.

За словами жінки, наступного дня вони прийшли на блокпост і почали виконувати свої обов’язки.

"До моїх обов'язків входило проведення фільтраційно-пропускного режиму, огляд документів і транспортних засобів серед громадян, які проїжджали через блокпост, а також і інші завдання, пов'язані з виявленням осіб, негативно налаштованих до створення "ДНР", - зазначила мешканка Слов’янська, додавши, що гроші їй не платили.

Як з’ясували силовики, після виявлення патріотично налаштованих громадян України жінка доправляла їх до комендатури "ДНР".

Згодом, під впливом аморальної поведінки більшості бойовиків та звільнення Слов’янська українськими Збройними Силами, жінка розчарувалась в ідеях "русского міра" і самовільно полишила службу.

Наразі проти затриманої відкрито кримінальне провадження та оголошено про підозру у "Створенні непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Жінка співпрацює зі слідством.

Затримання

Військовою контррозвідкою Об’єднаних сил викрито та затримано жінку-«ополченку«ДНР» #ООС #операція_ОС У липні 2018 року співробітники військової контррозвідки СБУ зі складу Об’єднаних сил у взаємодії із Слов’янським відділом Національної поліції України викрили та затримали учасницю незаконних збройних формувань «ДНР», яка переховувалась від правосуддя на мирній території України. Силовики встановили, що 43-річна мешканка Слов’янська в 2014 році, під впливом проросійської пропаганди, разом із чоловіком добровільно приєдналася до «ополчення Новоросії» та під керівництвом бойовиків, один з яких мав позивний «Хміль», здійснювала фільтраційні заходи в Слов’янську та Краматорську, виявляла патріотично налаштованих громадян України та доправляла їх до комендатури ДНР. Розчарувавшись в ідеях «Руского миру», під впливом аморальної поведінки більшості членів проросійських банд формувань та з початком активних дій Збройних Сил України зі звільнення українських міст, «ополченка» самовільно полишила службу. За матеріалами військової контррозвідки стосовно вказаної громадянки України відкрито кримінальне провадження та 13 липня 2018 року їй оголошено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ст. 260 Кримінального кодексу України – «Створення не передбачених законом воєнізованих або зройних формувань». Наразі затримана співпрацює зі слідством. Військові контррозвідники Об’єднаних сил продовжують цілеспрямовані заходи, спрямовані на викриття посібників та учасників терористичних організацій так званих «ЛНР/ДНР» та притягнення їх до відповідальності. Разом переможемо!

Опубликовано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Четверг, 19 июля 2018 г.

Нагадаємо, раніше на Луганщині українська контррозвідка затримала російського снайпера, який воював за терористів. Бойовика затримали під час спроби перетину лінії розмежування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація