У Станиці Луганській ЗСУ та бойовики "ЛНР" відводять війська

У Станиці Луганській ЗСУ та бойовики "ЛНР" відводять війська

Фото: 24 канал

Це відбувається під наглядом ОБСЄ.

Збройні сили України розпочали відведення сил від позицій біля Станиці Луганської.

Про це повідомляє пресцентр Операції об’єднаних сил.

"Сьогодні опівдні українські військові відійшли з однієї з позицій, котра знаходилась перед КПВВ "Станиця Луганська". Все відбувалось під наглядом представників ОБСЄ, котрі були по обидві сторони. Крім того, за відведенням військ спостерігав особисто командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський. За його словами це перший етап відводу сторін від околиць Станиці Луганської", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей процес відбувався паралельно із військовими формуваннями луганських бойовиків, однак підтверджень їхнього відведення сил поки немає.

У Станиці Луганській відбулося відведення українських підрозділів #ООС #Операція_ОС Сьогодні опівдні українські...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Середа, 26 червня 2019 р.

Водночас, на сепаратистських ЗМІ вже повідомили, що бойовики "ЛНР" також розпочали відведення сил у Станиці Луганській.

"26 червня "Народна міліція "ЛНР" взялася до розведення сил і засобів на ділянці номер один "Станиця Луганська". О 12.00 була подана сигнальна ракета білого кольору про готовність до початку розведення, і о 12.15 "Народна міліція" подала сигнал зеленою ракетою про початок процесу розведення сил і засобів. З української сторони в 12.00 була запущена аналогічна ракета білого кольору", - розповів так званий представник "ЛНР" у СЦКК Роман Іванов.

За його словами, процес розведення сил триватиме до трьох днів. У ЗСУ також повідомили, що днями до Станиці Луганської приїде представник України у Мінську Леонід Кучма для особистого контролю процесу і подальших перемовин.

Нагадаємо, 10 червня бойовики "ЛНР" зірвали розведення сил і засобів біля Станиці Луганської. Для початку розведення необхідно було, щоб режим тиші у цьому районі протримався щонайменше тиждень.

Бойовики блокують будівництво зруйнованого мосту в Станиці Луганській

Бойовики блокують будівництво зруйнованого мосту в Станиці Луганській

Повʼязані теми:

Наступна публікація