У Троїцькому та Чорнухиному існує ймовірність гуманітарної катастрофи

У Троїцькому та Чорнухиному існує ймовірність гуманітарної катастрофи

Незважаючи на перемир’я, на Луганщині продовжують гинути люди / Фото: ТСН.ua

Боєць сил АТО говорить, що під час перемир'я бойовики можуть продовжити бої, адже вони хочуть захопити Щастя, Дебальцеве та Маріуполь.

Від самого ранку тривожні чутки надходять із Луганщини. Незважаючи на оголошене припинення вогню, і вночі, і сьогодні вдень там чути звуки залпів. Обласна влада заявляє, що бойовики обстрілюють міста та села.

Незважаючи на режим тиші, на Луганщині продовжують гинути мирні люди. Після опівночі, бойовики обстріляли з "Градів" центр міста Попасна. Є прямі влучання у житлові будинки. Під завалами загинули дідусь з бабусею. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Канонади було чутно, особливо сьогодні зранку, в районах Гірського - це неподалік Бахмутської траси. Стрілянина була з боку окупованих Кіровська та Первомайська.

А в наближених до Дебальцевого Троїцькому та Чорнухиному взагалі є ймовірність гуманітарної катастрофи. У населені пункти ні заїхати, ні виїхати. За інформацією керівництва області, на зміну російським військовим прийшли так звані "казаки", які нікого по трасі не пускають. І ось лише надвечір знайшли якийсь шлях, вдалося доставити першу партію допомоги. Як буде далі - не відомо. Евакуювати звідтіля людей поки немає можливості.

Попри режим тиші на Луганщині продовжують гинути мирні люди

Попри режим тиші на Луганщині продовжують гинути мирні люди

Щодо ситуації на ці хвилини – вогонь, начебто, дійсно вже стих.

Водночас українські військові, які з перших хвилин дотримуються затишшя, кажуть про провокації, які готує ворог.

"Під час перемир'я вони (бойовики) зазвичай відхоплюють більше, ніж під час бойових дій. Так було під час минулого перемир'я – величезні шматки територій пішли під їхній контроль. Нині їм потрібні Щастя, Дебальцеве, Маріуполь", - говорить боєць 92-ї бригади із позивним "Археолог".

Дуже складними видалися останні години перед оголошенням затишшя вчора. У Щасті такого шаленого обстрілу, мабуть, ще не було. Бойовики накривали до останньої, здається, хвилини до опівночі населений пункт "Градами" та мінами. Дуже постраждали дачні масиви, багатоповерхівки на околиці міста. І лише дивом немає жертв.

Тому ось таке от поки затишшя. Зранку були обстріли. Зараз - тихо.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація