У ЗСУ немає завдання тримати позиції на Курщині "за будь-яку ціну" - майор запасу

У ЗСУ немає завдання тримати позиції на Курщині "за будь-яку ціну" - майор запасу

Бойові дії на Курщині / Фото: із соцмереж

На думку експерта, в цілому операція у Курській області має позитивний результат для України.

Українські військові у Курській області будуть маневрувати, щоб уникати прямих бойових зіткнень з російськими окупантами.

Вау думку в етері Еспресо висловив майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Він заявив, що у загарбників кратна перевага у живій силі на території Курської області, натомість перед ЗСУ нема завдання тримати свої позиції "за будь-яку ціну".

"Ми маємо маневрувати, ми маємо ухилятись від лобових ударів і зіткнень з російськими військами. Як казали кадирівці: "Ми хотіли дати їм відсіч, але вони нас обійшли", тобто ми маємо маневрувати та вести там бойові дії, щось схоже на партизанські дії для того, щоб тримати в напрузі російські війська і примушувати тримати там велику кількість власних військ на відміну від невеликої кількості наших. Тому всі ті позиції, де вони там просунулись, де вони не просунулись, ми все одно будемо маневрувати. Всю Курщину можна намалювати сірою зоною, якщо посилатися на мапу Deep State", - сказав він. 

Гетьман заявив, що в цілому операція у Курській області має позитивний результат для України.

"Це наше завдання — примусити ворога, крім того, що ми багато чого досягли цією операцією — політичний, інформаційний вплив і так далі, багато чого позитивного вже є, але зараз уникати бойових зіткнень, якщо треба — відійти взагалі з території Російської Федерації, то можна і відійти, нічого страшного нема. Але давайте посилатися на командуючого Сирського, який сказав, що ці 50 тисяч, тут з ним можна погодитися, це відповідає дійсності в тому сенсі, що немає у росіян якихось резервів в тилу, які вони тримають, щоб, раптом треба буде, вони долучать якісь резерви. У них все, що є, все на лінії фронту, плюс ті, що вони кожен місяць поновлюють завдяки оцим контрактам, які підписують за 2, за 2,5 мільйона рублів російські ті, хто хоче воювати. Тому вони зняли ці війська, і це фактаж, вони зняли війська з лінії фронту, не з Покровського напрямку, не з Курахівського, з інших, але зняли, і інших можливостей у них немає, і це одна із цілей Курської операції, і вона працює", - додав майор запасу НГУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін віддав наказ на килимові бомбардування у Курській області.

Крім того, ми раніше інформували, що росіяни стратили українських військових на Курщині.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація