У ЗСУ розповіли про втрати на Донбасі протягом 2018-го

У ЗСУ розповіли про втрати на Донбасі протягом 2018-го

Фото: УНІАН

Більше сотні українських військових загинули протягом року.

Станом на 1 грудня за 11 місяців поточного року бойові втрати української армії на Донбасі склали 110 бійців. Ще 776 військовослужбовців були поранені.

Про це йдеться у відповіді Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України на запит BBC News Україна.

Видання наголошує, що від 1 грудня і протягом поточного місяця українська армія на Донбасі мала ще втрати. Наприклад, 15 грудня снайпером супротивника був убитий один військовослужбовець ЗСУ, а 13 грудня від обстрілів загинули двоє десантників 79-ї бригади. Таким чином, загальні бойові втрати ЗСУ за 2018 рік перевищуватимуть 110 вбитих.

У відповіді ЗСУ також вказується, що небойові втрати української армії за 11 місяців цього року майже такі ж, як бойові, - 100 бійців.

Ще 91 військовий був поранений у небойових умовах ("небойові санітарні втрати").

Найбільше порушень перемир'я у ЗСУ фіксували на Маріупольському напрямку (2 тис. 169 обстрілів) та Попаснянському напрямку (964 обстрілів).

Від початку операції Об'єднаних сил 30 квітня 2018 року українська армія взяла під контроль три населені пункти: Південне та Шуми на Донеччині, а також хутір Вільний у Луганській області.

Крім того, зазначається, що за весь 2017 рік бойові втрати української армії складали 198 бійців, ще майже 1300 бійців були поранені у боях.

Нагадаємо, 13-14 грудня Україна втратила одразу трьох бійців із підрозділу десантно-штурмових військ. Це підтверджують у командуванні Операції Об’єднаних сил.

День ЗСУ: 200 бійців десантно-штурмових військ відзначили свято у дорозі на схід

День ЗСУ: 200 бійців десантно-штурмових військ відзначили свято у дорозі на схід

Повʼязані теми:

Наступна публікація