Учасники блокади перекрили ще одну дорогу проти торгівлі з окупованим Донбасом

Учасники блокади перекрили ще одну дорогу проти торгівлі з окупованим Донбасом

Учасники блокади перекрили ще одну дорогу проти торгівлі з окупованим Донбасом

Фото: Facebook/Штаб блокади торгівлі з окупантами

Редут встановили біля Новотроїцького.

На межі з окупованим Донбасом активісти перекрили дорогу в районі селища Новотроїцького Донецької області. Там у суботу, 25 лютого, встановили редут "Соловейко".

Про це повідомляє "Штаб блокади торгівлі з окупантами" у Facebook.

"Гарнізон редута - ветерани батальйону "Донбас", "Айдар", добровольчого руху ОУН, УНСО та громадські активісти. Завдання гарнізону редута "Соловейко" - перекриття торгівлі на крові, контрабанди і контрафакту на лінії Донецьк-Маріуполь. Це перший редут на Маріупольському напрямку. Наразі ведуться роботи з інженерного облаштування місцевості, створюються мобільні загони для розвідки та перекриття польових шляхів. Штаб планує й далі розширювати мережу редутів блокади на крові", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, активісти також уже місяць блокують залізничні шляхи. Через це Україна залишилася без вугілля з окупованого Донбасу. У країні 17 лютого на місяць ввели надзвичайний режим в енергетиці. Влада лякає можливими віяловими відключеннями світла й виправдовується, чому за три роки війни повністю не переобладнали ТЕС, які можуть працювати лише на антрацитовому вугіллі, чи не знайшли нових постачальників. Водночас разом із блокуванням виліз нагору скандал із формулою "Роттердам+", яка впливає на тарифи за світло і відповідно до якої дешевше вугілля з Донбасу рахують, ніби його завезли з порту в Нідерландах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація