Удаване перемир'я. Попри режим тиші бойовики продовжують цинічно обстрілювати військових

Удаване перемир'я. Попри режим тиші бойовики продовжують цинічно обстрілювати військових

Фото: facebook.com/Вячеслав Аброськін

За два тижні так званого перемир'я бойовики 382 рази відкривали вогонь по позиціях військових.

26 серпня тристороння контактна група у Мінську домовилися про безстрокове припинення вогню в зоні АТО. Режим тиші почав діяти з 00.00 години 31 серпня. Проте протримався недовго.

Бойовики продовжили обстрілювати позиції сил АТО. Вже в ніч проти 1 вересня сепаратисти здійснили 11 обстрілів по військових. А останніми днями кількість обстрілів взагалі збільшилася.

Всього за два тижні так званого перемир'я бойовики 382 рази відкривали вогонь по позиціях військових по всій лінії фронту. У боях загинули 8 українських бійців, 28 отримали поранення, 1 військовий вважається зниклим безвісти.

Варто зазначити, 15 вересня у зону бойових дій приїздили міністри закордонних справ Німеччини та Франції, щоб почути "тишу" східного фронту. Напередодні Франк-Вальтер Штайнмайер та Жан-Марк Еро зустрічалися з Петром Порошенком і заявили, що привезли до Києва новину з Москви.

За їхніми словами, відсьогодні і принаймні тиждень на Сході пануватиме повна тиша. Вони зазначили, що вірять у кремлівський вплив на бойовиків, а відтак і тишу на фронті. Однак, попри їхню заяву обстріли на фронті продовжилися.

Міністри МЗС Німеччини та Франції поїхали в зону АТО, аби переконатись у стримані обіцянки РФ

Міністри МЗС Німеччини та Франції поїхали в зону АТО, аби переконатись у стримані обіцянки РФ

Згідно із повідомлення Луганської обласної ВЦА, в ніч проти 15 вересня на попаснянському напрямку бойовики чотири рази порушували режим тиші. Зокрема, терористи з автоматичних та протитанкових гранатометів та стрілецької зброї відкривали вогонь по позиціях українських військових поблизу сіл Новозванівка, Новоолександрівка та міста Попасна.

"Наразі є змога переконатися не тільки у неспроможності терористів до конструктивного діалогу, а й у нездатності відповідати за слова дією", - йдеться у повідомленні Луганської обласної ВЦА. Як, відомо, бойовики напередодні заявили, що з 15 вересня розпочинають режими тиші. Тобто, вони порушили власні обіцянки.

Про удаване перемир'я щодня звітує й штаб АТО. "Незаконні збройні формування ОРДО та ОРЛО не припиняють провокативні обстріли позицій Збройних Сил України, населених пунктів та районів місцевості", - йдеться у повідомленні штабу. Крім того, згідно зі зведеннями, протягом минулої доби бойовики 50 разів обстріляли позиції військових, троє бійців отримали поранення.

"Вчора в районі проведення АТО велися достатньо інтенсивні бойові дії. Окупанти застосовували практично всі види наявної у них ствольної артилерії та мінометів. Лік випущеним ворожим боєприпасам іде вже не на десятки, а на сотні", - констатують у штабі.

Як протягом двох тижнів так званого перемир'я бойовики порушували режим тиші – дивіться у нашій відеоінфографіці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація