Україна мусить будувати нові кораблі, інакше втратить статус морської держави – командувач ВМС

Україна мусить будувати нові кораблі, інакше втратить статус морської держави – командувач ВМС

Україна мусить розвивати флот, твердить командувач ВМС / Фото: facebook/Тарас Чмут

Віце-адмірал Гайдук хоче, аби політики усвідомили значення флоту для країни.

Флот потребує міцного лобі на всіх рівнях української влади, аби держава розпочала будівництво нових кораблів. Про це заявив командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Сергій Гайдук за допомогою своєї сторінки у Facebook.

За його словами, протягом понад 20 років незалежності у країні не було збудовано жодного військового корабля – лише добудовано чотири, розпочаті в часи СРСР. Знищена інфраструктура та хронічне недофінансування спричинили втрату боєздатності ВМС України.

Тепер, на думку Гайдука, держава має переглянути своє ставлення до флоту, а в політичному керівництві необхідно сформувати "морське лобі". Крім того, "відновити фінансування будівництва нових бойових кораблів (катерів) та суден забезпечення, в тому числі продовжити фінансування головного проекту корвету "Володимир Великий", яке припинено з 2014 року".

Віце-адмірал процитував 26-го президента США Теодора Рузвельта, який сказав, що "флот може стати реальною потужною силою тільки у випадку, коли він створюється систематично та цілеспрямовано. Народ в значній масі повинен розуміти і підтримувати жертви, яких неминуче доведеться принести для створення настільки дорогого засобу, яким є флот".

"Для України актуальність цього вислову може порівнюватись з легендарним гамлетівським "Бути чи не бути!". І в нашому випадку це питання стосується статусу України як морської держави", - наголосив Гайдук.

 

УКРАЇНІ ПОТРІБНІ БОйОВІ КОРАБЛІ!!!Шукаю відповідь на доленосне для України запитання: "Чи матиме Україна власні боєздат...

Опубліковано Сергієм Гайдуком 2 січня 2016 р.

Тим часом у вересні минулого року у Чорне море заплив новітній російський підводний човен. "Новоросійськ" є першим із шести підводних човнів проекту 636.3, побудованого спеціально для Чорноморського флоту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація