Україна не закріплюватиме в Конституції особливий статус Донбасу – Пристайко

Україна не закріплюватиме в Конституції особливий статус Донбасу – Пристайко

Фото: Сайт президента України

У державі продовжать втілювати реформу децентралізації і хочуть її реалізувати на окупованих територіях.

Офіційний Київ не планує вносити зміни до Конституції України, аби закріпити там особливий статус Донбасу.

Про це на спільній пресконференції зі спеціальним представником США у справах України Куртом Волкером заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, передає УНІАН.

"Зміни до Конституції. Ми ще раз нагадуємо - це постійно росіянами проводиться наратив. Ми знову нагадуємо так, як написано у Мінських домовленостях. Там написано, що буде проведена реформа українського законодавства, конституційна реформа, в основі якої лежить децентралізація", - наголосив Пристайко.

Змін до Конституції заради Донбасу не будуть.

"Якщо у Москві не вміють прочитати це, ми готові ще раз сказати... Ми не вносимо ніякі зміни до Конституції, ми продовжуємо наш шлях конституційної реформи, яку ми самі для України робимо, і основою цих змін є децентралізація, яка вже багато років в Україні йде доволі успішно. Ми пропонуємо тій стороні, яка перебуває зараз за лінією дотику, яка не є контрольованою повністю українським урядом, зрозуміти, що шанс їхнього розвитку - це децентралізація. Вони можуть об'єднувати громади, вони можуть очікувати певних можливостей, зокрема, фінансових, так як і всі області і райони, які розташовані в Україні. Ми не вносимо до Конституції ніяких особливих статусів", - підкреслив міністр.

Раніше Пристайко наголосив, що перед Верховною Радою стоїть складне завдання щодо продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі.

Вибори на окупованій частині Донбасу можуть бути лише за українським законодавством - Зеленський

Вибори на окупованій частині Донбасу можуть бути лише за українським законодавством - Зеленський

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація