"Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків": Зеленський відреагував на вбивство медика на Донбасі

"Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків": Зеленський відреагував на вбивство медика на Донбасі

Фото: Сайт президента України

Для вивчення всіх обставин обстрілу на Донбас виїхали головнокомандувач ЗСУ і заступник голови Офісу президента.

Президент України Володимир Зеленський тримає під особистим контролем ситуацію з убивством бойовиками військового медика та пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця в районі Зайцевого на Донбасі.

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

"Це черговий доказ цинізму, брехливості й нелюдяності бойовиків. Тут не може бути жодного подвійного трактування. Є конкретний умисний злочин – вбивство, засідка і повторне вбивство. Все це зайвий раз переконує в тому, що війна триває", – заявив Зеленський.

Також президент наголосив, що війна триватиме, допоки з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації й допоки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму "тиша" по білих касках та по медиках.

"Ця трагедія ще раз повертає нас до розуміння наших фундаментальних цінностей. Україна повинна жорстко охороняти свої території. Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків. Україна повинна чітко розуміти ризики, які несе існування сірих кримінальних анклавів. Україна повинна завжди знати ціну "обіцянкам" тієї сторони. Це незбагненна трагедія для них, для нас, для країни", – сказав глава держави та висловив співчуття сім'ям загиблих. 

Окрім цього головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак та заступник керівника Офісу президента Роман Машовець на виконання завдання Зеленського відбули на Донбас для вивчення обставин обстрілу українських військових у районі Зайцевого.

Нагадаємо, 13 липня бойовики обстріляли військових, які евакуювали тіло українського бійця, який загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве. Унаслідок підступного обстрілу загинув військовий медик.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація